ροή ειδήσεων

Έξι αγκάθια τον Αύγουστο

Έρχεται «καυτό» δεκαπενθήμερο για την κυβέρνηση
Αντιμέτωπη με τον χρόνο αλλά και με δεκάδες σημαντικές εκκρεμότητες θα βρεθεί η κυβέρνηση αμέσως μετά τις διακοπές του Αυγούστου...
Η κυβέρνηση εμφανίζεται μεν αποφασισμένη να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί ρητά απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο γνωρίζει ότι παράλληλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει συνδικάτα, συντεχνίες και επαγγελματικές ομάδες που αντιδρούν στο πρόγραμμα των αλλαγών.

1. Ιδιωτικοποιήσεις
Ένας από τους πιο έντονους κυβερνητικούς πονοκεφάλους προκαλείται από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει ότι στο ταμείο του κράτους θα πρέπει να μπουν μέσα στον Σεπτέμβριο 1,7 δις ευρώ, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει τη συγκέντρωση ύψους 5,4 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις οργανισμών μέχρι τον Δεκέμβριο.

2.Συγχωνεύσεις.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλείται να περιορίσει ελλείμματα και δαπάνες προχωρώντας με γρηγορότερους ρυθμούς το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών. Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι έτοιμο μόνο το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να προκαλέσει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων από τους συνδικαλιστές.

3.Πανεπιστήμια.
Στις 22 Σεπτεμβρίου εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ προκειμένου να γίνει Νόμος του Κράτους, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών μπορούν να εκδηλωθούν και μετά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

4.Μισθολόγιο.
Το ίδιο ισχύει και για τον δημόσιο τομέα. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος έδωσε ήδη μια πρόγευση των προθέσεών του. Μίλησε για νέες μορφές κινητοποιήσεων όπως για παράδειγμα άρνηση είσπραξης δημοσίων τελών και φορών στα ταμεία από τους δημόσιους υπαλλήλους με αφορμή τις αναμενόμενες εξαγγελίες για το ενιαίο μισθολόγιο από τον Δημήτρη Ρέππα.

5. Ταξί.
Μέσα σ’ όλα αυτά, στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η μπόρα με τα ταξί απλώς έχει κοπάσει. Άπαντες περιμένουν το σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων.

6.Ναρκωτικά.
Στα δύσκολα, η κυβέρνηση βάζει και το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που περιορίζει τις ποινές για τους αποδεδειγμένα χρήστες. Κυβερνητικός παράγων εξηγεί ότι μολονότι είναι ένα νομοσχέδιο που «μας πάει μπροστά», συναντά σε μεγάλο βαθμό αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/11 20:50

    6 αγκαθια και ενα ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΓΟΥΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/11 23:43

    O Γ. Παπαδόπουλος παρέδωσε στους πολιτικούς μηδέν ανεργία και μηδέν εθνικό χρέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *