ροή ειδήσεων

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα καβδιανά δίκρανα του all inclucive που δημιουργεί τουρίστες και επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων, με αμφίβολα ωστόσο κέρδη για τους ίδιους τους Ελληνες ξενοδόχους αλλά και την οικονομία... καθώς τα πάντα γίνονται εν τέλει βορά στα ταξιδιωτικά μονοπώλια της Ευρώπης (Tui, Tomson κ.ά.), δείχνει να έχει εγκλωβιστεί φέτος για τα καλά ο ελληνικός τουρισμός.
Παρά το γεγονός ότι σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα (Κως, Ρόδος) σημειώθηκε αυτό το καλοκαίρι ένα απρόσμενο «μπουμ» ως και 40% της κίνησης ξένων τουριστών κυρίως από Βρετανία, εξαιτίας και των φθηνών πτήσεων που καθιέρωσε η Ryanair, οι μεγαλοξενοδόχοι που δέχθηκαν το αυξημένο κύμα πελατών παραπονούνται ότι ελάχιστα έμειναν στο ταμείο και η χρονιά θα κλέσει «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις χιλιάδες των επαγγελματιών που χρόνια δραστηριοποιούνταν σε αγαστή συνεργασία και αρμονία έξω από τα μεγάλα αυτά ξενοδοχειακά συγκροτήματα αλλά τώρα, όσο περισσότερο «γκετοποιούνται» αυτές οι μονάδες προσφέροντας τα πάντα δωρεάν (φαΐ, ποτό, διασκέδαση, σπορ, μπέιμπι σίτινγκ κ.ά.) στους πελάτες, άλλο τόσο οι μαγαζάτορες βλέπουν τα εστιατόρια, τα μπαρ, τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα καταστήματα τουριστικών ειδών να μένουν τραγικά άδεια από ξένους τουρίστες, ενώ φέτος, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, έγινε τόσο αισθητή και η απουσία Ελλήνων τουριστών.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζει συμπτώματα σχιζοφρένειας, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κλείνει πονηρά το μάτι σε μεγαλοξενοδόχους και ταξιδιωτικά μονοπώλια της Ευρώπης, διά της μειώσεως του ΦΠΑ στα πακέτα των ξένων τουριστών, ενώ ο επί του τουρισμού υφυπουργός Γ. Νικητιάδης έχει εξαγγείλει αντικίνητρα για την αποθάρρυνση του all inclusive στις νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Modus vivendi

Ηδη, σε αρκετές περιοχές των Δωδεκανήσων αλλά και της Κρήτης και της Χαλκιδικής, όπου παρατηρήθηκε φέτος σημαντική αύξηση ώς και 30% ή 40% στις αφίξεις Ευρωπαίων, πρώην ανατολικών και Ρώσων τουριστών, εξαιτίας των φθηνών αεροπορικών πτήσεων και της αυξημένης κίνησης με τα ιδιόκτητα Ι.Χ., μεγάλες ομάδες επαγγελματιών προσπάθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να έρθουν σε συνεννόηση με τους μεγαλοξενοδόχους της περιοχής τους, ώστε να βρουν μεταξύ τους ένα modus vivendi που θα αποτρέψει το οριστικό μαράζωμα και το κλείσιμο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε κάποια κατ' εξοχήν τουριστικά μέρη μάλιστα που κακλύζονται από τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα των 3.000 ή 4.000 κλινών που λειτουργούν με το σύστημα του all inclusive (όπου σημειωτέον με την αρχική τιμή του πακέτου των 500-600 ευρώ για 7 ή 10 ημέρες οι τουρίστες μπορούν να κάθονται και να καταναλώνουν όλη μέρα φαγητά και ποτά χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω), οι επαγγελματίες της περιοχής πρότειναν στους ιδιοκτήτες των τουριστικών «γκέτο» να επιβάλλουν έστω και για μια ημέρα την εβδομάδα στους πελάτες τους να πληρώνουν τα φαγητά ή τα ποτά τους, δίχως βεβαίως οι ξενοδόχοι να παραβιάσουν με τον τρόπο αυτό την αρχική συμφωνία που έχουν κάνει με τους τουρ-οπερέιτορ.

Ετσι, λένε οι επαγγελματίες, οι ξένοι τουρίστες θα «βγουν έστω και για μία ημέρα έξω από τη χρυσή φυλακή τους», με αποτέλεσμα και τα ντόπια καταστήματα να δουλέψουν και οι ξένοι τουρίστες να πάρουν «έστω μια μυρωδιά» από τον τόπο που επέλεξαν για διακοπές και από αυτό που λέγεται Ελλάδα.

Του ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV

Σχόλια

  1. οι ξενοδόχοι γκρινιάζουν πάντα , ακόμα και σε πολύ καλές εποχές.
    οι ξενοδόχοι οδήγησαν την ποιότητα του τουρισμού στο εκτελεστικό απόσπασμα , εδώ και πολλά χρόνια.
    οι ξενοδόχοι ας πρόσεχαν , όταν "ξεβρακώνονταν" στους tour-operators χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος (η ζήτηση για την Ελλάδα δεν μειώθηκε ποτέ από τον κόσμο).
    οι ξενοδόχοι προτιμούν να προσλαμβάνουν προσωπικό από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας , το οποίο αμοίβεται με ένα πιάτο φαϊ και ένα κρεβάτι στα δωμάτια προσωπικού.
    οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν ρεύμα , νερό και δημοτικά τέλη εδώ και χρόνια και κανείς δεν τους αγγίζει.
    οι ξενοδόχοι στέλνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους κάθε χειμώνα στα ταμεία του ΟΑΕΔ για να εισπράξουν και επίδομα ανεργίας (παρκάροντας τα cayen απέναντι στην αλάνα), βάσει των εικονικών προσλήψεων που τους κάνουν.
    οι ξενοδόχοι έγιναν άπληστοι πολλαπλασιάζοντας τα δωμάτια και φέρνοντας ακόμη και αδειούχους φυλακισμένους από φυλακές της Αγγλίας για να τα γεμίσουν (Φαληράκι).
    οι ξενοδόχοι καλά θα κάνουν να σταματήσουν να κλαίγονται για όσα εκείνοι προκάλεσαν , γιατί η Ρόδος είναι μικρή και όλοι πάνω-κάτω ξέρουμε ποιος έχει τι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/11 10:55

    Στην Ισπανία επιτρέπουν μόνο σε συγκεκριμένο ποσοστό ξενοδοχείων να δουλεύουν all inclusive καθώς υπολογίζουν τις επιπτώσεις του στην υπόλοιπη τοπική αγορά.
    Οι δικοί μας άρχοντες έχουν τα φρύδια να πράξουν το ίδιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/11 12:15

    Οι δικοί μας ξέρουν μόνο να μετράνε κεφάλια και να πανηγυρίζουν.
    Αν μετρούσαν και τα απόβλητα που αφήνουν οι εκλεκτοί τουρίστες, θα έβλεπαν πως όσοι περισσότεροι απ αυτούς έρχονται τόσα πιο πολλά χάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/8/11 13:12

    RE TAXRADES KAI TI THELETE RE.OTAN GINETE ENA HOTEL GIATI ESYS PREPEI NA GEMIZETE TIN GIRO PERIOXI ME MAGAZIA???
    NA RIXETE TIS TIMES LOIPON RE KAI OXI NA POULATE TON KAFE 4 EURO KAI THN MPYRA 5 EURO,BALTE 2 EURO TON KAFE KAI 2,5 THN MPYRA ETSI OSTE NA PROTIMOUN THN EPOMENH FORA NA EINAI XORIS IMIDIATROFH STA XENODOXEIS .
    RE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/11 14:19

    25/8/11 13:12 ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ Η ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ, Ο ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕ κ.ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/8/11 14:26

    25/8/11 13:12
    ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ.ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
    ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *