ροή ειδήσεων

Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα τον Αύγουστο

Συνδεδεμένος με την έλλειψη σε επάρκεια αίματος είναι πλέον ο Αύγουστος, σε βαθμό μάλιστα που τα άτομα με μεσογειακή αναιμία να πρέπει να αναζητήσουν τα ίδια αιμοδότες... προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος υπογράμμισε πως υπάρχει έλλειψη στο αίμα, χωρίς βέβαια η κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης σημείωσε πως λόγω των διακοπών η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών για να δώσουν αίμα έχει μειωθεί αυτήν την περίοδο μέχρι και 30% σε σχέση με άλλες περιόδους, επειδή πολλοί βρίσκονται ήδη σε διακοπές. Βέβαια εμείς έχουμε ενημερώσει τους εθελοντές αιμοδότες ότι πριν αναχωρήσουν για τις διακοπές τους να δώσουν αίμα, εφόσον μπορούν, ώστε να μην προκύψει ζήτημα με την επάρκεια. Μάλιστα αυτήν την περίοδο κάνουμε αγώνα για να βρούμε αίμα για την περίπτωση ενός συμπολίτη, ο οποίος χρειάζεται πολλές μονάδες αίματος.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που μας τηλεφωνούν από Αθήνα και μας ζητούν να τους στείλουμε αίμα για να αντιμετωπιστούν οξυμένες ανάγκες. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται ετησίως 12.000 μονάδες αίματος, εκ των οποίων οι 7.000 περίπου προέρχονται από τους συγγενείς και οι υπόλοιπες από τους εθελοντές.

Επίσης από τις μονάδες αίματος που συγκεντρώνει το «Αχιλλοπούλειο», οι 6.000 χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες περιστατικών που προκύπτουν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι 2.100 περίπου αξιοποιούνται για τη μετάγγιση των ατόμων με μεσογειακή αναιμία και οι 3.000 περίπου διατίθενται σε άλλα Νοσοκομεία. Τα άτομα με μεσογειακή αναιμία είναι η πιο ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επάρκεια του Νοσοκομείου σε μονάδες αίματος. Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ατόμων με μεσογειακή αναιμία κ. Μπέκος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας πως υπάρχει σημαντική έλλειψη αίματος αυτήν την περίοδο, καθώς πολλοί εθελοντές αιμοδότες βρίσκονται σε διακοπές.

Επίσης λόγω των συχνών μετακινήσεων αυξήθηκαν και τα τροχαία ατυχήματα, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας και της παρουσίας χιλιάδων τουριστών στην περιοχή μας. Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο παρατηρείται αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες και να προσφέρουν αίμα, έχουμε βάλει ανακοινώσεις στα κτίρια της Αστυνομίας, της ΔΕΗ και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπου καθημερινά μεταβαίνουν χιλιάδες άτομα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως λόγω της μειωμένης επάρκειας τα άτομα με μεσογειακή αναιμία υπομεταγγίζονται, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που καθυστερούν μερικές ημέρες να μεταγγιστούν. Υπάρχουν δε περιπτώσεις, όπως επισήμανε ο ίδιος, που τα ίδια τα άτομα με μεσογειακή αναιμία θα πρέπει να βρουν είτε εθελοντές είτε συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα για να δώσουν αίμα και να μπορέσουν να μεταγγιστούν. Στη Μαγνησία υπάρχουν 100 άτομα που μεταγγίζονται τακτικά και χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις μονάδες αίματος και άλλα που μεταγγίζονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/11 12:34

    ΟΣΟΙ μπορειτε να δινετε !!!
    ΑΝ ΗΤΑΝ με 20 ευρω η φυαλη ολοι θα ετρεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *