ροή ειδήσεων

Τα βακούφια που επιστρέφουν οι Τούρκοι στους Ρωμιούς της Πόλης... Τα βακούφια της Παλιάς Πόλης θα επιστραφούν?

Γύρω στα 1000 ανέρχονται τα ακίνητα των ελληνικών ιδρυμάτων, που θα επανέλθουν στην κυριότητά τους, με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν -αν φυσικά υλοποιηθεί, όπως...
περιγράφεται. Η εφημερίδα Σαμπάχ, σε σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει τα ακίνητα της ρωμαίικης Ορθόδοξης κοινότητας ως εξής:
Είχαν κατασχεθεί περίπου 1000 ακίνητα, που ανήκαν σε 81 Ευαγή Ιδρύματα της ρωμαίικης Ορθόδοξης Κοινότητας. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σπίτια, καταστήματα, πολυκατοικίες, εργοστάσια, νυχτερινά κέντρα, 157 σπίτια του Ευαγούς Ιδρύματος του Ρωμαίικου Νοσοκομείου Βαλουκλή, 21 πολυκατοικίες, 66 καταστήματα. Σπίτια, οικόπεδα, κήποι, σχολεία που ανήκουν στην Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στο Ευαγές Ίδρυμα της Αγ. Τριάδος της Χάλκης.
Στις εσωτερικές σελίδες της Hurriyet (28.8) και στο δημοσίευμα για την απόφαση της κυβέρνησης για τα ακίνητα των Ευαγών Ιδρυμάτων των Κοινοτήτων, γράφει ότι ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο των Βακουφιών, κ. Λάκης Βίγκας, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης, είπε: «Πρόκειται για ένα διάταγμα άκρως αξιόλογο, το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των Κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα μεγάλο δώρο του πρωθυπουργού πριν από το γεύμα Ιφτάρ. Επιλύεται το πρόβλημα με τα ακίνητα. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τις κοινότητες. Πενήντα περίπου νεκροταφεία, μεταξύ των οποίων το νεκροταφείο Σισλί, το νεκροταφείο του Νεοχωρίου (Γενίκιοϊ) και του Βαφεοχωρίου (Μογιατζίκιοϊ), το σχολείο του Γαλατά στην περιοχή Καράκιοϊ, σημαντικές εκτάσεις της εβραϊκής κοινότητας στο Καντιλί, συμπεριλαμβάνονται μέσα στα ακίνητα αυτά».
Στην Αθήνα δεν υπήρξε επίσημος σχολιασμός, παρόλα αυτά διπλωματικές πηγές εκφράζουν την εκτίμηση τους ότι μάλλον θα πρέπει σύντομα να περιμένουμε θέμα για τα βακούφια μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη χώρα μας…
prionokordela.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/8/11 18:39

    Αλήθεια, γιατί θέλουμε ΠΑΝΤΑ, να γίνονται βήματα από τη μία πλευρά;

    Αν δίνουν βακούφια στην Ελληνική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη, εμείς γιατί πρέπει να το "παίξουμε" κουτοπόνηροι και να μην παραδώσουμε βακούφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/11 20:54

    18:39 Φιλε δεν προλαβαν να μας πουν για τα βακουφια οτι μας τα δινουν..και ζητησαν πριν λιγη ωρα τα βακουφια στη Θρακη! Για μαλακες τους εχεις τους Τουρκους? Δεν χαριζουν τιποτα αυτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/9/11 11:57

    Δεν το περίμενες, φίλε 20.54;

    Εσύ κι εγώ ξέρουμε καλά ότι οι Τούρκοι δεν είναι μπουνταλάδες. Το έχουν απδείξει, άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια. Με την σταθερή πολιτική τους σε όλους τους τομείς του κράτους τους.

    Αλί σε εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *