ροή ειδήσεων

ΣτΕ: «Όχι» στην αναγνώριση πτυχίου από γαλλικό πανεπιστήμιο

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με αίτημα απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου να αναγνωρισθεί το πτυχίο της ως ισότιμο ελληνικό...

Η αιτούσα αποφοίτησε από γαλλικό πανεπιστήμιο το 2003. Ωστόσο, τα τρία από τα πέντε χρόνια των σπουδών της, τα παρακολούθησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση προς το Διατμηματικό Συμβούλιο Αναγνώρισης Ισοτιμιών Τίτλων Καλών Τεχνών Αλλοδαπής, ζητώντας να της αναγνωρισθεί ως ισότιμο με το αντίστοιχο πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ.
To Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού αποφάσισε ότι βάσει του άρθρου 16 του Συντάγματος δεν θεωρούνται «εξωτερικά πτυχία» που μπορούν να αναγνωρισθούν ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ, εκείνα τα οποία χορηγούνται από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, όταν για τη χορήγησή τους έχει ληφθεί υπόψη χρόνος σπουδών, που πραγματοποιήθηκε με επιτόπια παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα.
Συνεπώς, η αίτηση απορρίφθηκε, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, δεν επιτρέπεται η αναγνώριση της ισοτιμίας τού πτυχίου της, αφού αποκτήθηκε ύστερα από παρακολούθηση των τριών πρώτων ετών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *