ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες

Ο οργανισμός τους είναι διαφορετικός από τον αντρικό
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να...
παρουσιάσουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα εξαιτίας του τσιγάρου σε...
σύγκριση με τους άντρες.

Στα όσα αναφέρει ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης στον «Ελεύθερο Τύπο» τονίζει πως η έρευνα αυτή των Αμερικανών επιστημόνων προέρχεται από υπεύθυνο κέντρο και είναι σωστά τεκμηριωμένη.

Οι επιστήμονες στη Μινεσότα και τη Βαλτιμόρη υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες καπνίζουν λιγότερο σε σχέση με τους άντρες, επηρεάζονται περισσότερο από τις τοξίνες που περιέχει ο καπνός. Για το λόγο αυτό διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από ότι οι άντρες και εκτός από τα καρδιαγγειακά προβλήματα εμφανίζουν και καρκίνο των πνευμόνων, ο οποίος είναι πιο επιθετικός σε αυτές.

Τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι επιστήμονες αναλύοντας δεδομένα από παλαιότερες μελέτες έδειξαν πως το ποσοστό των γυναικών που έπαθαν καρδιακή προσβολή ήταν 25% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των αντρών. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά 2% κάθε χρόνο για τις γυναίκες.

Με τα αποτελέσματα αυτά οι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Ρέιτσελ Χάξλει και δρ Μαρκ Γουντγουάρντ αποδεικνύουν πως ο γυναικείος οργανισμός είναι διαφορετικός από τον αντρικό.

Τέλος οι επιστήμονες τόνισαν πως τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, «ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι οι καπνοβιομηχανίες βλέπουν τις γυναίκες ως νέο τους στόχο».

.enimerwsi.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *