ροή ειδήσεων

Αποκλειστικό: «Καταργούνται» οι άδειες αυτοκινήτων!

Λεφτά, όπως ξέρετε, δεν υπάρχουν… Και επειδή οι περικοπές της κυβέρνησης δεν ήταν προφανώς αρκετές, η «prionokordela.gr» σας αποκαλύπτει τη νέα μορφή που θα έχουν πλέον όλες  οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που δίνει το ΚΕΠ…

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα… Πλέον, οι άδειες είναι μια απλή κόλα Α4 που γράφει τα στοιχεία σας μόνο στα ελληνικά, με αμφίβολη ισχύ στο εξωτερικό!
O αναγνώστης, που κατήγγειλε στην «prionokordela.gr» το τραγελαφικό αυτό γεγονός, μας είπε χαρακτηριστικά, ότι, όταν ρώτησε στο ΚΕΠ, γιατί του δίνουν αυτή την απλή φωτοτυπία Α4, αντί για τη συνηθισμένη κανονική άδεια, έλαβε την πολύ «εύστοχη» απάντηση… «Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν»!
Αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ, ο καταγγέλλων επέμεινε, ρωτώντας, αν αυτό το χαρτί θα έχει ισχύ στο εξωτερικό, για να λάβει την εξωφρενική απάντηση από τον υπάλληλο, «αν καταλάβαιναν την προηγούμενη άδεια, θα καταλαβαίνουν και αυτοί»…
Κατά τα άλλα, δεν είμαστε χρεοκοπημένοι… Απλά, ούτε λεφτά για να πάρουμε ένα χαρτονάκι δεν έχουμε!!!
Απλή απορία: Από τα 50 ευρώ που πληρώνει ο κάθε ταλαίπωρος πολίτης για τη μεταβίβαση του οχήματος του, πόσο πια κοστίζει ένα απλό χαρτονάκι, να τους το αγοράσουμε εμείς, αν είναι;;;
Ελλάς, το μεγαλείο σου!
Απολαύστε, λοιπόν, τη νέα «ευρωπαϊκή» μας άδεια, μόνο στην «prionokordela.gr»…

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/8/11 22:02

    Καλά το μπλόγκ η πριονοκορδέλα.gr πρέπει να κατέχει το ρεκόρ ηλιθιότητας η να νομίζει οτι απευθύνεται σε τελείως ανεγκέφαλο κόσμο.
    Δεν εξηγείται αλλοιώς .
    Φαίνεται σε ενα σωρό αναρτήσεις του.

    Αλλά γιατι και το παρόν μπλόγκ τα παράπονα Ρόδου αναδημοσιεύει με τέτοια ευκολία τις ηλιθιότητές του που γράφει?

    Φώς φανάρι στην φωτοτυπία φαίνεται καθαρά τι γράφει.
    Γράφει Υπηρεσιακό αντίγραφο Αδείας κυκλοφορίας .

    Δεν γράφει πουθενά Αδεια κυκλοφορίας.

    Οποιος έχει αγοράσει η πουλήσει αυτοκίνητο (μεταξύ ιδιωτών) ολοι ξέρουμε στην μεταβίβαση κόβεται το ενα κομμάτι της αδείας που κατείχε ο πρώην ιδιοκτήτης συμπληρωνονταν τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη στον κενό χρωματιστο χώρο του γνωστού τρίπτυχου αδείας αυτοκινήτου, σφραγιζόταν και ηταν η προσωρινή αδεια η το αντίγραφο αδείας κυκλοφορίας μέχρι να του έλθει η νέα αδεια.

    Τώρα δεν κόβεται οπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης.

    Τώρα η προσωρινή άδεια δίδεται έτσι σε κόλα Α4 μέχρι να έλθει η κανονική άδεια στον νέο ιδιοκτήτη.

    Οσο για το εξωτερικό.
    Ο τίτλος ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αποδεικνείεται με την πράσινη κάρτα που εκδίδεται απο τις ασφαλιστικές εταιρείες και που αναγράφει ολα τα στοιχεία και του οχήματος καθώς και την πιστοποίηση της διεθνούς ασφάλισης.

    Ειπαμε καφρίλα, λαικισμός, και ξεφτύλα, στις αναρτήσεις των μπλόγκς φυσικά υπηρχε και θα υπάρχει , αλλά ολα έχουν τα όριά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/14 13:13

      Πριν αρχίσεις να μιλάς περί ηλιθιότητας, ψάξτο λίγο το θέμα αλλιώς εκτίθεσαι εσύ ως ηλίθιος.... Πριν μια βδομάδα πήγα να πάρω την άδεια κυκλοφορίας, έδωσα την προσωρινή και μου έδωσαν αυτή την κόλλα. Ρώτησα τι είναι αυτό, που είναι η κανονική με το πράσινο χαρτί, και μου λέει καταργήθηκε, αυτό δίνουμε τώρα. Μου το έδωσε ως ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, όπως το λες και εσύ πιο πάνω, και άσε τι γράφει η κόλλα.

      Διαγραφή
    2. Κι όμως είναι αλήθεια. Ή άδεια πια είναι ένα απλό χαρτί και τίποτα άλλο και μάλιστα ούτε καν κόλα Α4 παρά εκτύπωση σε χαρτί διάτρητο δεξιά και αριστερά όπως εκτυπώνονται τα τιμολογια

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/8/11 23:44

    Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι όπως ο παραπάνω να ξυπνάνε και λίγο τα ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/8/11 09:36

    Κι όμως...
    -Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο. Πήγαμε με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στο Συγκοινωνιών για τη μεταβίβαση. Ο υπάλληλος πήρε την παλιά άδεια και μου είπε να περάσω να πάρω την καινούρια σε 2 εβδομάδες. Για προσωρινή μου έδωσε μια σφραγισμένη φωτοτυπία της παλιάς (!!!).
    - Δύο εβδομάδες μετά πάω για την καινούρια. Λέω στην υπάλληλο τα στοιχεία και μου φέρνει ένα χαρτί (ναι, αυτό της φωτογραφίας). Στην αρχή νομίζω ότι με αυτό το χαρτί πάω κάπου αλού να πάρω την άδεια. Αμ δε! Η υπάλληλος με βεβαιώνει ότι αυτή είναι η άδεια... Σκέφτομαι ότι κάπου, κάπως, κάτι δεν κατάλαβα και ρωτάω αν πρέπει να ξαναπεράσω κάποια άλλη μέρα να πάρω την κανονική. Απάντηση:"Τι να σας πω, ίσως από του χρόνου (!!!) να ξαναβγάλουν..."

    Συμπέρασμα (προς το 1ο ποστ): Ναι μεν γράφει "Υπηρεσιακό αντίγραφο Αδείας κυκλοφορίας" αλλά στην ουσία εγώ αυτό θα έχω για κανα χρόνο σαν άδεια (κι αν αρχίσουν ως τότε να βγάζουν κανονικές, αλλιώς...).

    Υ.Γ.: Με τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τους 2 υπαλλήλους - τη δουλειά τους κάναν, ευγενέστατα και όσο καλύτερα μπορούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/8/11 13:28

    @ 4/8/11 09:36

    Pώτησα σήμερα το πρωί κάποιον γνωστο που εργάζεται σε υπηρεσία του υπ. μεταφορών για αυτό το θέμα ετσι απο περιέργεια.

    Ειναι στα σχέδια πλέον η νέα Πανευρωπαικη (ενιαίος τύπος)αδεια κυκλοφορίας τύπου πιστωτικής κάρτας με μικροτσίπ των αυτοκινήτων.

    Οπως έγιναν τα διαβατήρια ενιαίου τύπου, τα διπλώματα οδήγησης, έτσι θα γίνουν οι ταυτότητες,η κάρτα ασφαλισμένου που θα αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας, και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

    Οταν τον ρώτησα για το πότε για τις άδειες κυκλοφορίας, μου απάντησε πιθανόν του χρόνου η του παραχρόνου γιατί εμπλέκονται σε αυτό το θέμα υπηρεσίες 27 χωρών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Δεν ειναι μόνο το κόστος η το τύπωμα της καρτούλας, αυτό ειναι το λιγώτερο.
    Ειναι το ολο ενιαίο υπολογιστικό και λογισμικό σύστημα που πρέπει να δημιουργηθεί.

    Και προσθέτω εγώ το ........ και οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/8/11 15:03

    Ο 4/8/11 09:36 ειμαι και πάλι. Δεν είπα σε καμιά περίπτωση ότι οφείλεται σε λόγους κόστους ή οτιδήποτε άλλου. Απλά απάντησα στο φίλο του 1ου ποστ που επέμενε ότι το χαρτί είναι προσωρινό.

    Πάντως και η εξήγηση της πανευρωπαϊκής άδειας "μπάζει":
    - περίεργο οι υπάλληλοι να μην έχουν κάποια ενημέρωση
    - περίεργο να σταματάνε από τώρα τις παλιές άδειες - σίγουρα όχι λόγω κόστους - γιατί "κάποτε" θα αλλάξει το σύστημα - και μετά από τις δυσκολίες που αναμένονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/8/11 20:28

    @ 4/8/11 15:03

    Καθόλου περίεργο κάποια υπηρεσιακά θέματα να ειναι γνωστά πρώτα στα κανάλια, στον Αυτιά τον Παπαδάκη, τον Λυριτζή, κλπ, και μετά στις υπηρεσίες που τις αφορά να το ξέρουν.

    Συμβαίνει να πηγαίνει ο κόσμος εκεί και να το αναφέρει η να ζητάει αυτό που ειπαν το πρωί στα κανάλια, και η υπηρεσία απο τον διευθυντή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο να .... ψάχνεται μόνο και μόνο γιατί δεν εχει ενημερωθεί επαρκώς η και καθόλου.

    Πιστεύω για την περίπτωση της ανάρτησης οπου τελείωσαν τα τρίπτυχα να τους ειπαν στην υπηρεσία οταν θα ζήτησαν νέα έντυπα, έτσι τώρα θα εκτυπώνεται πρός το παρόν η αδεια απο το κομπιούτερ της υπηρεσίας, χωρίς να τους δώσουν λεπτομερείς εξηγήσεις,και καμμιά πληροφορία ισως δεν δόθηκε αν δεν ρώτησε καννένας απο περιέργεια το γιατί.

    Ειναι οι διαχρονικές παθογένειες του συστήματος της δημόσιας διοίκησης.
    Τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/8/11 18:46

    για τον πρώτο και τον δεύτερο που βιάστηκαν να κατηγορήσουν όλους τους άλλους σαν ζώα, περάστε από έναν έμπορο αυτοκινήτων ή μηχανών να σας πει αν πλέον οι άδειες δίνονται σε κόλλα α4 επειδή έχει τελειώσει η σύμβαση με τον προμηθευτή και πρέπει να γίνει διαγωνισμός για νέα..
    και εγώ έκανα πρόσφατα μεταβίβαση, πήρα αρχικά το προσωρινό χαρτί, και όταν μου είπαν να πάρω το μόνιμο, μου εμφάνισαν μια τέτοια κόλλα α4..
    όταν ρωτησα τι είναι αυτό και πότε θα πάρω την κανονική άδεια, μου είπαν ότι αυτή η α4 είναι η κανονική άδεια..
    τέλος επειδή το κράξιμο είναι εύκολη υπόθεση και το google είναι φίλος σας βάλτε αναζήτηση "άδειες αυτοκιήτων" να δείτε σε πόσα forum και blog υπάρχει το θέμα..
    έτσι για να ξέρουμε πριν κράξουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *