ροή ειδήσεων

Χάστε βάρος στο γραφείο

Μικρές και απλές συμβουλές
Το ρολόι δείχνει τρεις, οι εκκρεμότητες στο γραφείο, που είναι πολλές, αναμένεται να σας κρατήσουν εκεί ως αργά και ο οργανισμός σας ζητά απεγνωσμένα...
κάτι γλυκό! Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να αδυνατίσετε, ακόμη κι αν κάθεστε πίσω από ένα γραφείο αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Μην παραλείπετε το πρωινό

H πλειονότητα των Ελλήνων σπανίως τρώει πρωινό. Η κακή αυτή συνήθεια έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο -και όχι αυτά που πρέπει!- κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι ένα καλό πρωινό όχι μόνο ενισχύει τις αντιστάσεις μας στους γευστικούς πειρασμούς, αλλά βοηθά να συγκεντρωθούμε στη δουλειά.

Γεύμα από το σπίτι

Είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγχετε τι τρώτε, αλλά και να γλιτώσετε χρήματα! Αν οι υπόλοιποι παραγγέλνουν έτοιμο φαγητό, εσείς μην αισθάνεστε αμήχανα φέρνοντας το ταπεράκι σας. Ετοιμάζοντας το φαγητό από το σπίτι έχετε περισσότερες πιθανότητες να τρώτε υγιεινά και να μην υπερβαίνετε τους θερμιδικούς σας στόχους.

Προτιμάτε υγιεινά σνακ

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το καμπανάκι του στρες και της κούρασης χτυπά κόκκινο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε γραφεία καταφεύγουν στα γλυκά. Ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ένα φρούτο ή ένα υγιεινό σάντουιτς που μπορείτε να ετοιμάσετε από το σπίτι θα σας βοηθήσει να μην υποκύψετε σε παχυντικούς γευστικούς πειρασμούς.

Δίαιτα με παρτενέρ!

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δίνουν, όπως και εσείς, καθημερινή μάχη με τις θερμίδες! Επιλέξτε από κοινού την ώρα και το χώρο όπου μπορείτε να τρώτε παρέα το υγιεινό μεσημεριανό σας. Η ευχάριστη παρέα θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε πόσο «βαρετή» είναι η σαλάτα με κοτόπουλο.

Ασκηθείτε πριν τη δουλειά

Λίγη πρωινή γυμναστική πριν πάτε στη δουλειά όχι μόνο θα σας γεμίσει ενέργεια, αλλά και θα μειώσει την όρεξή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξάλλου η πρωινή γυμναστική είναι και πολύ πρακτική, αφού συνήθως μόνο το πρωί προλαβαίνουμε να πάμε στο γυμναστήριο.

Πίνετε άφθονο νερό

Δεν χαρίζει μόνο υγεία και ομορφιά, αλλά αποτελεί και έναν από τους καλύτερούς μας σύμμαχους στη μάχη με τη ζυγαριά αφού μειώνει την όρεξη. Διατηρείτε πάντα ένα μπουκάλι με νερό στο γραφείο σας για να πίνετε όχι μόνο πριν από το γεύμα σας, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεχάστε το ασανσέρ!

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι το γραφείο σας βρίσκεται στον τρίτο όροφο και ανεβείτε από τις σκάλες για να κάψετε θερμίδες. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης, γι' αυτό πείτε απλά στον εαυτό σας ότι το ασανσέρ είναι μονίμως εκτός λειτουργίας!


Γρήγορος περίπατος

Το μεσημεριανό διάλειμμα είναι μια καλή ευκαιρία για έναν μικρό περίπατο, που θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να χαλαρώσετε. Ακόμη καλύτερα η σύντομη βόλτα να γίνει πριν από το μεσημεριανό, αφού η άσκηση μειώνει την όρεξη.

Όχι στις «απαγορευμένες ζώνες»

Οι μηχανές όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς σοκολάτες, πατατάκια και αναψυκτικά -δηλαδή τους Νο 1 εχθρούς της σιλουέτας μας!- «παραμονεύουν» στους διαδρόμους των περισσότερων χώρων εργασίας. Εντοπίστε τον «εχθρό» και αποφύγετε τη συνάντηση μαζί του!

e-portal.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/8/11 13:41

    ksero kai allous tropous na xaso kila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/11 13:43

    προφανώς να τον παίζεις ΚΑΙ στην δουλειά.μπράβο συνέχισε 'ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *