ροή ειδήσεων

Έργο μηδέν από τις εφορίες

Η απόλυτη ανικανότητα επικρατεί στις εφορίες της χώρας αφού τον Ιούνιο 34 εξ’ αυτών παρουσίασαν μηδενικό έργο ενά κανονικά εισπράττουν το 70% των συνολικών φορολογικών εσόδων...
Το παραπάνω προκύπτει από τα στοιχεία απόδοσης των 34 μεγαλύτερων ΔΟΥ, που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 28 από τις 34 ΔΟΥ, κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε κάτω από έναν έλεγχο, ενώ στις υπόλοιπες έξι Εφορίες οι έλεγχοι φθάνουν έως το 1,82 (ΔΟΥ Χαλκίδας). Επίσης, οι 12 μεγαλύτερες ΔΟΥ δεν έχουν ελέγξει ούτε καν μία υπόθεση.

Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις κλήσεις των Εφοριών για υποβολή δηλώσεων και απόδοση φόρων.

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά και η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών και των κατασχέσεων, καθώς οι 33 από τις 34 Εφορίες παρουσιάζουν απόδοση κάτω του 1% και μόλις σε μια Εφορία (Β' Θεσσαλονίκης) έχουν γίνει κατασχέσεις στο 4% των ληξιπρόθεσμων οφειλετών.

Αδυναμία είσπραξης των τελών κυκλοφορίας

Τα 117.185 φθάνουν τα αυτοκίνητα για τα οποία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο 1997 -2009, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την αδυναμία είσπραξης τελών κυκλοφορίας από τις ΔΟΥ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το σύνολο της βεβαίωσης μέχρι την 5.3.2010 ανέρχεται στο ποσό των 27.685.255,52 ευρώ και το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων έναντι της βεβαίωσης αυτής μέχρι και την 20.7.2011 ανέρχεται στο ποσό των 12.984.071 ευρώ, δηλαδή οφείλονται ακόμα περίπου 14,7 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, επικαλούνταν την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σύμφωνα με την οποία από το 1995, δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη κυκλοφορίας 114.625 αυτοκινήτων, που οδηγούν σε απώλειες 19.738.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο, επισημαίνει ότι το ποσό των 19.738.000 ευρώ "δεν συνιστά απώλεια εσόδων του Δημοσίου οφειλόμενη μάλιστα σε αδυναμία είσπραξης, αλλά αποτυπώνει το ύψος του προς είσπραξη ποσού μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με το στάδιο της ακολουθούμενης από τις ΔΟΥ διαδικασίας είσπραξης των απαιτητών πλέον ποσών".

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/8/11 20:46

    ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΪΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/11 21:19

    25/8/11 20:46
    Ενώ εσύ εισαι!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ο υπερεργατικός, ο χρησιμότατος, ο αξιόμισθος.
    Χαίρε.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/11 21:37

    Πως το κατάλαβες? Έτσι ακριβώς είμαι. Κανείς δεν μου έχει χαρίσει τίποτα. Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει δημόσιος τομέας. Καταστρέψατε την χώρα τεμπέληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/8/11 22:37

    @ 25/8/11 21:37

    Και πάλι ΧΑΙΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/11 23:21

    ΧΑΙΡΕ και συ...


    ΑΑΑ και στείλτε και κάποιον να κλείσει τα φώτα στα γραφεία στην εφορία. Και μην μου πεις ότι είναι κανείς εκει και δουλεύει τώρα γιατί θα βάλω τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *