ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Κόλαφος οι υποκλοπές των απόρρητων συνομιλιών του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας!

«Ρόμπα» έγινε ο τουρκικός στρατός από τον ίδιο τον πρώην αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Ισίκ Κοσανέρ, σε συνομιλία του με τους επιτελείς του, που είχε υποκλαπεί και τώρα...
διέρρευσε στο διαδίκτυο. Η ομιλία του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ είχε γίνει στην πόλη Τούντζελι πριν από 13 μήνες, μετά από επίθεση Κούρδων ανταρτών που είχαν ρημάξει ένα στρατόπεδο και παρέμειναν ασύλληπτοι.

Στην πρώτη ομιλία, ο Κοσανέρ αναφέρεται στη μάχη του Χάντεπε, όπου ο τουρκικός στρατός έχασε 7 άνδρες και αφήνει υπόνοιες ότι κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν καταλάθος από… φιλικά πυρά!: «Έχει ξεκινήσει η επιχείρηση και έχουμε έρθει σε επαφή με τον εχθρό. Ο επικεφαλής της πτήσης του UAV, όμως, δεν συντονίστηκε με τον επικεφαλής της μονάδας που επιχειρούσε. Βλέπει δικούς μας στρατιώτες και τους θεωρεί εχθρούς. Και μεταδίδει λάθος συντεταγμένες!»

Ο πρώην Αρχηγός του τουρκικού στρατού αναφέρεται και σε ένα άλλο επεισόδιο, που συνέβη το 2010 στην περιοχή Λίτζε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. «Όταν ο ηγέτης της ομάδας, που έχω στείλει για επιχείρηση, με την πρώτη σφαίρα που πέφτει, είναι ο πρώτος που αφήνει το όπλο του και φεύγει τρέχοντας, εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σημαίνει πως εμείς δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη εκπαίδευση και ψυχολογική προετοιμασία, αν ο ηγέτης της μονάδας φεύγει. Μετά από αυτό είναι λογικό να καταρρέουν οι γραμμές. Εδώ ήρθαν δυο άτομα από απέναντι και μας πήραν ομήρους 30 στρατιώτες (σ.σ. !!!). Ρεζιλίκι. Δεν είναι δυνατόν! Μετά το όπλο, που άφησε ο αρχηγός μας, το δείχνουν στο κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι…».

Και συνεχίζει, περιγράφοντας μια τραγική κατάσταση, όπου αγνοούν ακόμα και που έχουν τοποθετήσει τις νάρκες στην τουρκική επικράτεια. Μάλιστα, στην υποκλαπείσα ομιλία του, ο Κοσανέρ αποκαλύπτει πως σε πολλά σημεία της επικράτειας στα σύνορα με άλλες χώρες, πιθανόν και με την Ελλάδα, ο στρατός έχει τοποθετήσει νάρκες, για τις οποίες έχουν απολέσει τους χάρτες και… αγνοεί ποιες περιοχές έχουν ναρκοθετηθεί! «Εδώ δεν έχουμε κρατήσει σημειώσεις για τις νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα. Υπήρξε άνθρωπος που περνούσε από εκεί και τις πάτησε. Κάλεσα ειδική μονάδα για να ψάξει για νάρκες μέσα στη δική μας χώρα. Νάρκες που τοποθετήσαμε εμείς. Τώρα πως γίνεται να έχουν τοποθετηθεί πριν από 10-20 χρόνια και να μην γνωρίζουμε που βρίσκονται, αυτό αν το ξέρει κάποιος να μου το πει. Πού χάθηκαν οι χάρτες;».

Αυτό ο Εζέλ, πάντως, δεν θα το πάθαινε ποτέ. Θα καθάριζε ο «Τανάλιας»! Οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά που τους έχουν πάρει και πολύ από φόβο…

prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *