ροή ειδήσεων

Επέστρεψε απο την Τρίπολη η «Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) από τους CB Δωδεκανήσου»

Η «Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) από τους CB Δωδεκανήσου» που δραστηριοποιείται... (ως αναφέρει και η επωνυμία) σε θέματα κυρίως <<πρόληψης των καταστροφών που μπορούν να πλήξουν τον τόπο μας>> επέστρεψε απο την Τρίπολη όπου με μία ομάδα οχτώ ατόμων συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Κηρύχθηκαν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Θεόδωρου Μπούφη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη του Δήμου Τριπόλεως.

Η ομάδα της ΕΟΠΚ - CB Δωδεκανήσου μετέβη στην περιοχή Βαλτετσίου με το υδροφόρο πυροσβεστικό φορτηγό (χωρητικότητας 10 τόνων νερού) ένα ιχ μεταφοράς προσωπικού και ένα ATV καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα τελευταία 7 χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες η «Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών» από την Ρόδο, συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατόπιν δικών της υποδείξεων σε συνεχή <<περίπολα πυρασφάλειας>> σε μέρη και ώρες που η υπηρεσία δεν δύναται να καλύψει, με αυτοκίνητα των μελών αλλά και εκτός Ρόδου σε μεγάλες πυρκαγιές της χώρας όπως το 2008 στη περιοχή Γραμματικού του Νομού Αττικής.

Ο Σύλλογος που δεν μπορεί να μένει απραγής σε οποιαδήποτε ανάγκη έχει ο τόπος μας συμμετέχει ενεργά :

Στο έργο της πυρόσβεσης, της απάντλησης υδάτων απο σπίτια συμπολιτών κατά τις ημέρες υψηλής βροχόπτωσης, σε αναζητήσεις ατόμων που έχουν χαθεί, καθώς και άλλων περιστατικών στα οποία μπορεί να συμμετέχει λόγω των μηχανημάτων που διαθέτει ο Σύλλογος. (Αγροτικά αυτοκίνητα με δυνατότητα μετατροπής σε αυτοσχέδια πυροσβεστικά, χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρα φορτηγά κ.α. όλα ιδιόκτητα και σε πολλές περιπτώσεις κινούμενα ιδίοις εξόδοις).

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τριπόλεως και όλο το σώμα των Πυροσβεστών όπως επίσης και η εγκάρδια φιλοξενία τους στα μέλη της Ροδίτικης αποστολής. Την αποστολή της ομάδας στην Τρίπολη στήριξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δωδεκανήσου, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Πελοπονήσου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τριπόλεως, καθώς και η Κεντρική Διοίκηση Αθηνών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία και κατεύθυνε την ομάδα στην περιοχή με την μέγιστη ανάγκη.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *