ροή ειδήσεων

MKO προτείνει τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» προτείνει στα Σκόπια η ΜΚΟ Διεθνής Ομάδας Κρίσεων (International Crisis Group-ICG)....

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της, η ICG προτείνει στα Σκόπια να αποδεχθούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό , για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσει τις διαδικασίες ένταξης της χώρας στους κόλπους του κάτι που θα πρέπει να κάνει και η ΕΕ. 
Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ τα Σκόπια θα πρέπει να άρουν την απόφασή τους για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα προκαλέσουν την Αθήνα, στα πλαίσια του σχεδίου «Σκόπια 2014».
Σύμφωνα με τη έκθεση, η μη επίτευξη λύσης στην ονομασία αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης των διεθνοτικών και πολιτικών εντάσεων εντός των Σκοπίων, ενώ η εκκρεμότητα για την ονομασία μπορεί να εκτροχιάσει τις προοπτικές ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Εκβιαστικό επιχείρημα της Αθήνας»
Στην ίδια έκθεση, διατυπώνονται αιχμές για την άρνηση της Αθήνας ότι το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας διακυβεύει την περιφερειακή σταθερότητα, κάνοντας λόγο για «εκβιαστική χρήση του επιχειρήματος».
Επίσης, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκτιμώνται ότι λειτουργούν ανασταλτικά στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/11 20:25

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.....
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ...
    ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ....
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

    ΚΡΙΜΑ...

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/11 20:49

    20:25 Εισαι με τα καλα σου? ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πρεπει να λεγετε και οχι φυρομ και αλλες τετοιες μαλακιες! Επειδη δηλαδη φωναζουμε θα πει οτι ειναι κι ετσι? Εχουν δικιο δες λιγο χαρτη πιασε και την ιστορια και θα καταλαβεις οτι λεγονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ειναι ακριβως οπως εμεις με την Κωνσταντινουπολη!
    Αυτοι ειναι πιο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και απο τους ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/11 21:33

    TI SKATA KANEI I EYP KAI DEN TON EXEI KATHARISEI AKOMA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/11 21:55

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 20.49 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ???? ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΤΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/8/11 22:02

    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗ ΦΥΡΟΜ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΛΑΒΟΙ...ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.....ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..... ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΑ GREEK TALENT SHOW!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/8/11 22:24

    13/8/11 20:49 ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ! ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΨΕΥΤΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ! ΝΟΥΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/8/11 22:30

    Ontos ta skopia 8a prepei na legontai makedonia! to sosto auto einai!symfono me toys parapano!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/8/11 00:42

    Μεγάλη μαλακία σας δέρνει.Τόσα ξέρετε τόσα λέτε κωλόζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/8/11 01:39

    Οι 20.49 και 22.24 πρέπει να είναι πολύ διαβασμένοι..... Τι να σας πω.... Ευτυχώς που ξέρετε από σύνορα, από εθνότητες αλλά και ιστορία. Λυπάμαι αλλά σε τόσο δύσκολους καιρούς, πάντα κάποιοι <> βρίσκονται για να δημιουργούν εντυπώσεις εις βάρος της πατρίδας και του Έθνους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/8/11 06:26

    01:39 Ναι φιλε εγω ειμαι το προβλημα της πατριδας!Εγω φταιω για ολα! Πηρα την πατριδα στο λαιμο μου! Εγω ενας υπαλληλος βιοτεχνιας που παιρνει 800 ευρω μικτα!Ζητω συγνωμη απο τον Ελληνικο λαο που κατεστρεψα την πατριδα! Αλλα τα σκοπια οτι και να λες Μακεδονια ειναι το σωστο να λεγονται! Και ανοιξε κανενα βιβλιο να μαθεις ποιος ειναι Μακεδονας!Κοπριτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/8/11 11:03

    Φιλε μου βιοπαλαιστη 06:26,ειναι μεγαλο κριμα να εισαι ανθελληνας,διοτι αυτα σου εμαθε ο κομμουνισμος που εκανε την αρχη το 1949 με την 5η Ολομελεια να θεσει θεμα ανεξαρτησιας της Μακεδονιας και θρακης.Μαλλον εσυ πρεπει να ανοιξεις ενα βιβλιο ιστοριας να μαθεις ποιοι ηταν οι βασιλεις της Μακεδονιας της Ελλαδας. Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/8/11 12:27

    06.26 Απαντάς με ευγενικές λέξεις..(Κοπρίτη!!!!) Ωραία κουλτούρα και αρχές έχεις..... Δεν θα πέσω στο επίπεδό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/8/11 13:11

    14/8/11 11:03 σωστός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/8/11 15:28

    Ο 06:26 ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ? ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/8/11 11:09

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !! ΖΩΑ!!! ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΛΑΛ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....ΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙ ΛΑΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ....ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ...ΑΧΡΗΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *