ροή ειδήσεων

Επί ποδός πολέμου οι Γονείς του 15ου Δημοτικού Σχολείου

Θα θελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου για τον επιπόλαιο τρόπο που παίρνονται αποφάσεις σε αυτή τη χώρα και μάλιστα σε ορισμένους ευαίσθητους τομείς όπως είναι αυτοί της παιδείας και της μόρφωσης των παιδιών μας!
Πέρυσι το Υπ. Παιδείας αποφάσισε...

να εφαρμόσει πειραματικά διευρυμένο, ωράριο στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Ροδίνι) δηλ. τα παιδιά να σχολάνε στις 14:00 αντί στις 13:00 που ίσχυε σε άλλα σχολεία. Μην φανταστεί όμως κανείς ότι αυτό είχε και ως αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό της διδακτέας ύλης με κάτι χρήσιμο ΟΧΙ απλά "φόρτωσαν" στα παιδιά ατελείωτες ώρες (καθημερινά!) γυμναστικής ΧΩΡΙΣ μάλιστα να υπάρχει κλειστό γυμναστήριο δηλ. βρέξει, χιονίσει, λιάσει γυμναστική στον εξωτερικό χώρο!
Επίσης "φόρτωσαν" στα πρωτάκια Εικαστικά, θεατρική αγωγή και άλλες τέτοιες αρλούμπες μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν ως ΕΡΓΟ τις επιπλέον ώρες διδασκαλίας στα παιδιά οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ κυβερνώντες!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι δεν χρειάζονται και αυτά τα μαθήματα ΑΛΛΑ ας δημιουργήσουν πρώτα ΣΩΣΤΕΣ βάσεις και μετά ας έρθει η Αννούλα να μας "εμπλουτίσει" το πρόγραμμα διδασκαλίας!

ΔΕΝ είναι δυνατόν τη στιγμή που 6χρονα παιδάκια είναι αναγκασμένα να χρησιμοποιούν ΑΚΟΜΑ εν έτη 2011 Οθωμανικές τουαλέτες, δηλ. θα πρέπει να "στοχεύσουν" με ακρίβεια την τρύπα της λεκάνης και να προσπαθήσουν να μείνουν καθαρά για να επιστρέψουν στην αίθουσά τους

ΔΕΝ είναι δυνατόν εν έτη 2011 που το Σχολείο ΔΕΝ διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων για να κάνουν τα παιδάκια και οι Δάσκαλοι τους τις εκδηλώσεις

ΔΕΝ είναι δυνατόν εν έτη 2011 που το Σχολείο ΔΕΝ διαθέτει κλειστό Γυμναστήριο και τα παιδάκια "βολοδέρνονται" στον προαύλιο χώρο

....να έρχεται τώρα ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ και να μας λέει ότι την νέα σχολική χρονιά τα παιδιά μας θα σχολάνε στις 16:00 !!!!!!!!!!!!!


Τι λέτε ρε παιδιά, εδώ στις 14:00 που τα πέρνα με πέρυσι και ήταν ήδη ζαλισμένα σαν κοτόπουλα!
Τι θα τρώνε τα παιδιά μέχρι τις 16:00 και τί είναι αυτά που ακούγονται πέρι catering;
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑΪΣΕΤΕ;;;;;;;
Και πώς θα προλάβουν τα παιδία τις άλλες δραστηριότητες; (Φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αθλήματα κλπ.)

Ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιες ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;
Ποιόν ρώτησαν;
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ;

Ήδη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφτηκαν την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους ενημέρωσαν ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει δεκτό!

Ρε Χ-Άννα Διαμαντοπούλου εσύ που παρουσιάζεσαι ως «αναμορφωτής» της ελληνικής Παιδείας για εξήγησε λίγο στον ελληνικό λαό γιατί αφού τα έχετε φτιάξει ΟΛΑ τόσο ωραία στέλνεις το παιδί σου να σπουδάσει στο εξωτερικό;

Διαβάστε εδώ:
Η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε το γιό της να σπουδάσει στο εξωτερικό

Θα περιμένουμε να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι την Δευτέρα αλλά και τις εξηγήσεις που θα πάρουμε από τον Διευθυντή ελπίζοντας ότι επρόκειτο απλός για "Άλλη" μία φαϊνή ιδέα ενός καρεκλοκένταυρου στελέχους του Υπ. Παιδείας ο οποίος προσπαθούσε να δικαιολογήσει την αργομισθία του απλώς προτείνοντας ό,τι του κατέβηκε εκείνη τη στιγμή για να γίνει αρεστός στον πολιτικό προϊστάμενο του......

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ 15ου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/11 14:07

    Kαι το 12 Δημοτικό Σχολείο πέρσυ σχόλαγε 14:00
    Πράγματι τα παιδιά μας έφευγαν σαν κοτόπουλα..(τα πρωτάκια) διότι είναι συνηθισμένα απο το Νηπιαγωγείο να παίζουνε και να σχολάνε 12:20 και ξαφνικά πολλά μαθήματα και 14:00.
    Ας πούμε ότι "τρώγεται" το 14:00... Αλλά το 16:00 αν γίνει δεν θα το δεχτεί κανένας διότι δεν υπάρχουν υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/11 15:01

    Είναι υποχρεωτικό όμως για όλα τα παιδάκια να σχολάνε στις 16:00;

    Εγώ ήξερα ότι ο γονέας το επιλέγει αν το παιδί του θα τελειώνει στις 14:00 ή στις 16:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/9/11 15:09

    kai stis kalithies sxolagan stis 2 ta paidia mas kai itan poli kourasmena...prepei i kyria Anna na katalavei oti exei na kanei me paidaki6,7 xronwn kai oxi me likeiopaida....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/9/11 15:38

    Από ότι γνωρίζω μόνο τo 15o Δημοτικό Σχολείο, και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου είναι τα δυο σχολεία που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο για να εφαρμοστεί το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, που προφανώς προβλέπει τα παιδιά να σχολάνε στις 16:00. Τα υπόλοιπα σχολεία που πέρυσι τα παιδιά σχολούσαν στις 14:00, θα συνεχίσουν να σχολάνε την ίδια ώρα, εκτός εάν κάποιος γονέας επιλέξει να παραμένει το παιδί του στο τμήμα του ολοήμερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/9/11 17:47

    αναλυτικό πρόγραμμα σπουδων!!!!!!!!!!!!! μην ειστε τοσο σοβαρός ,δειτε την πραγματικότητα...τι σπουδες??? για τι υποδομές μιλάμε? υποδομές φωτοτυπικου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/9/11 18:08

    Προς 15:01
    Αυτό που λές ίσχύει σε πολλά Σχολεία ακόμα, δηλαδή σχολάς στις 14:00 και επιλέγεις να μείνει στο ολοήμερο μέχρι τις 16:00, που κάνουν επαναλήψεις....
    Το καινούργιο Σύστημα ( πότε θα ξεκινήσει;;) είναι: Ολοι υποχρεωτικά μαθήματα μέχρι τις 16:00
    Που είναι οι υποδομές όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/9/11 18:49

    EINAI SIGOURO AYTO????LENE OTI DEN THA GINEI SAS PARAKALO APANTISTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/9/11 19:22

    απαραδεκτες εγκαταστασεις..και δοκιμες εις βαρος των παιδιων ..ποιος νοιαζετε κανεις σε αυτο το κρατος..ενα σχολειο χειροτερο απο την εποχη μου στο βενετοκλειο πριν 20 χρονια. τα παιδια μας πλεον δεν θα εχουν αυτο που αξιζουν ποσο μαλλον σε αυτο το σχολειο..αν σηκωνει η τσεπη σου και μπορεις να προσφερεις στο παιδι σου ακολουθεις την οδο του ροδειων παιδεια και του κολλεγιου αν οχι τοτε παραμενει παιδι ενος κατωτερου θεου στην ροδο του 2011 που πλυμηριζει απο τουρισμο..πειραματισμοι στα συγχρονα πειραματοζωα τα παιδια μας. ντρεπομε για αλλη μια φορα πως καταντησαν τα ονειρα μας τα ονειρα των παιδιων μας..θα εβγαζα τελικα απο το πετσι μου και θα το εστελα τελικα σε ενα ιδιωτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/9/11 19:32

    Προς 18:49
    Μέχρι στιγμής είναι τα δύο Σχολεία που γράφει παραπάνω, τα άλλα παραμένουν όπως έχουν..
    Άααα ... ήταν να γίνει απο φέτος και το 12κατο, αλλά την γλύτωσε....
    Του χρόνου όμως πόσα σχολεία;;
    Ή, όλα τα Σχολεία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/9/11 14:51

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ CATERING ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ!!! ΕΝΟΕΙΤΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΥΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ , Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *