ροή ειδήσεων

Ξεκινάει τη Δευτέρα το 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Αρχίζει τη Δευτέρα με τα εγκαίνια Έκθεσης για το Περιβάλλον
4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου
Εκδήλωση την Τρίτη για τα ναυάγια με τοξικά-πυρηνικά στη Μεσόγειο...

Ανοίγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 η αυλαία του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου, που θα διαρκέσει ένα ολόκληρο δεκαήμερο.

Εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ είναι τα εγκαίνια μιάς πολύ καλής Έκθεσης για το Περιβάλλον στην αίθουσα της Πύλης D’Amboise στην Παλιά Πόλη, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν μεθαύριο (Δευτέρα) στις 7.00 μμ. Στην Έκθεση αυτή συμμετέχουν οι διεθνώς πολυβραβευμένοι Ρόδιοι σκιτσογράφοι Βαγγέλης Παυλίδης και Μιχάλης Κουντούρης, οι οποίοι έχουν προσφέρει ενυπόγραφα έργα τους για την οικονομική ενίσχυση του Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ, η Ομάδα Οικολογικά-Ροδιακά με επίκαιρα θέματα για το Περιβάλλον της Ρόδου, ενώ θα προβάλλονται και ταινίες μικρού μήκους από Ρόδιους κινηματογραφιστές. Η Έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 10-1 το πρωί και 6-9 το βράδυ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου για τα ναυάγια στη Μεσόγειο που περιέχουν τοξικά και πυρηνικά απόβλητα. Για το θέμα αυτό έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν η Michela Presta, υπεύθυνη διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας και ο Angelo Gentili μέλος της Εθνικής Γραμματείας της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ιταλίας Legambiente, οι οποίοι θα κάνουν και μιά σύντομη παρουσίαση της πολύ πλούσιας δραστηριότητας της Οργάνωσης. Ας σημειωθεί οτι κατά την εκδήλωση θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Legambiente και του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις» η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της Juanita Wilson “The Door”, η οποία αναφέρεται σε πτυχές της ανθρώπινης τραγωδίας που ακολούθησε την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου www.manw.org.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *