ροή ειδήσεων

Καμπάνες 73.000 ευρώ από το ΕΣΡ

ESR logo 300x186 Καμπάνες 73.000 ευρώ από το ΕΣΡΜε ανανεωμένη διάθεση για… κυρώσεις επέστρεψε, χθες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που επέβαλε πρόστιμα συνολικού χρηματικού ύψους 73.000 ευρώ σε εθνικούς-περιφερειακούς...
τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Με 20.000 ευρώ «τιμώρησε» τον τηλεοπτικό σταθμό «TV Θεσσαλονίκη» για παράλειψη εκζητηθείσης ροής προγράμματος και με ισόποσο πρόστιμο το κανάλι «Alpha Channel» για λανθασμένη σήμανση στο πρόγραμμα «Δέστε τους», που προβλήθηκε στις 6 το απόγευμα της 09.12.10.

Παράλληλα το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι για την εκπομπή «Ελληνοφρένεια» στις 10.01.11, με το σκεπτικό της παραβίασης ευπρέπειας γλώσσας, το σεβασμό στην προσωπικότητα των αναφερομένων προσώπων και την προστασία των ανηλίκων.

Επιπλέον πρόστιμα, συνολικής χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ , επιβλήθηκαν σε δέκα ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί δεν προσκόμισαν στοιχεία σχετικά με τη συχνότητα και τη θέση που εξέπεμπαν. Τα ισόποσα πρόστιμα των 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Ηρακλείου «Welcome Radio» και «Ράδιο Σταθμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής», του Νομού Δράμας «Ράδιο Ακρίτας», «Ράδιο Ρυθμός», «Ράδιο Melody», «DCI FM» και «Super FM 89,8» και του Νομού Χανίων «Ράδιο Ενταση», «Seventy Sky» και «Polis FM».

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, απορρίφθηκε η αίτηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Λειβαθούς» του Νομού Κεφαλληνίας για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας και διευκρινίστηκε ότι το «Ράδιο Καρδαμάς» του Νομού Ηλείας δικαιούται να εκπέμπει από τη συχνότητα 102, ενώ το «Ράδιο Aquarius», του ίδιου νομού, από την 105,5.

Για την αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού σταθμού «TV 12» του Νομού Δωδεκανήσου ο κ. Λασκαρίδης είπε ότι έγινε δεκτή και εγκρίνεται η ψηφιακή μετάδοση του προγράμματός του, ενώ εγκρίθηκε και η μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο 1» του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ / Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / Ν. ΜΠΕΡΗ

από enet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *