ροή ειδήσεων

Αλαλούμ στην αγορά στην πρεμιέρα του αυξημένου ΦΠΑ

Σύγχυση με τα προϊόντα «δύο ταχυτήτων»
Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου, αυξημένου ΦΠΑ στην εστίαση και όχι μόνο... που στην ουσία σημαίνει διπλασιασμός φόρου και κατακόρυφη αύξηση τιμών σε εκατοντάδες προϊόντα, και στην αγορά επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ. Η τελευταία εγκύκλιος, την οποία εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών, φαίνεται ότι έχει περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα, αντί να τα ξεκαθαρίσει. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, τα τηλέφωνα στα λογιστικά γραφεία έχουν ανάψει, από επαγγελματίες οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη με το σε ποια προϊόντα αυξάνεται ο συντελεστής και πόσο.

Το μεγαλύτερο θέμα έχει δημιουργηθεί στους φούρνους και τα αρτοποιεία αφού και εκεί υπάρχουν προϊόντα δύο ταχυτήτων. Δηλαδή το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα (όπως παξιμάδια, κρουασάν, κουλούρια, φρυγανιές, κριτσίνια) διατηρούνται στο 13%, ενώ οι τυρόπιτες, οι σπανακόπιτες και οι υπόλοιπες πίτες και παρόμοια πρόχειρα γεύματα, όπως χαρακτηρίζονται, επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%!

«Από το πρωί, με έχουν πάρει τηλέφωνο πάνω από δέκα φούρνοι, που ζητούν διευκρινίσεις για το τι να κάνουν», δηλώνει στο 24h.gr ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης. Ο ίδιος καλεί όλους τους επαγγελματίες να αλλάξουν άμεσα τις μηχανές τους, γιατί «ακόμα και αν συνεχίζουν να πουλάνε με τον παλιό συντελεστή, ο λογιστής θα υπολογίσει αυτά τα προϊόντα στα βιβλία με 23%».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι τεχνικοί, αρμόδιοι για την αλλαγή των ταμειακών, δηλώνουν ότι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν σήμερα όλους τους πελάτες τους! Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία; Στην καλύτερη περίπτωση, 40 με 50 ευρώ.

24h.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *