ροή ειδήσεων

«Ο ασθενής-η Ελλάδα- υποβάλλεται σε εξοντωτική δίαιτα»!

«Ο ασθενής υποβάλλεται σε εξοντωτική δίαιτα», είναι η άποψη του Γερμανού οικονομολόγου της Berenberg Bank κ. Χόλγκερ Σμίντινγκ σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus...

Ο κ. Σμίντινγκ απορρίπτει τις νέες περικοπές υποστηρίζοντας ότι «τα πακέτα περικοπών είναι πολύ δραστικά. Ο ασθενής υποβάλλεται σε δίαιτα λιμοκτονίας. Η τρόικα θα έπρεπε να αξιολογεί την Ελλάδα με βάση τις μεταρρυθμίσεις και όχι με βάση τους στόχους διόρθωσης του ελλείμματος, διότι σε εποχές ύφεσης όλοι οι στόχοι για συρρίκνωση του ελλείμματος συνιστούν ψευδαίσθηση.»
Στο ερώτημα γιατί η τρόικα ζητά συνεχώς νέες περικοπές, ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως το πράττει επειδή «κυριαρχεί η ιδέα της τιμωρίας. Οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της σαθρής οικονομικής τους διαχείρισης.
Πέραν τούτου οι περικοπές μπορούν να εξηγηθούν πιο εύκολα στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους και βεβαίως είναι μετρήσιμες. Αντίθετα οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς μετά από καιρό. Έχω όμως την εντύπωση πως η Ευρώπη αρχίζει σιγά-σιγά να το αντιλαμβάνεται.»
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *