ροή ειδήσεων

Χαράτσι ακόμα και σε αυτούς που διέκοψαν το ρεύμα

Στην επισήμανση ότι δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα... προχώρησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.

Οι αιτήσεις για διακοπή της παροχής ρεύματος αγγίζουν καθημερινά τις 80, έχοντας παρουσιάσει τριπλασιασμό μέσα σε ένα μήνα. Δεκάδες πολίτες που αντιμετωπίζουν αδυναμία να καταβάλλουν το υψηλό χαράτσι στα ακίνητα, έσπευσαν να διακόψουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ, προκειμένου να γλιτώσουν την τσουχτερή εισφορά.

"Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή" δήλωσε συγκεκριμένα και επί του θέματος στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπίτζας.

Εξαιρούνται του φόρου μακροχρόνια άνεργοι

Τα μέχρι στιγμής σενάρια ωστόσο εξαιρούν τους μακροχρόνια άνεργους, εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000, + 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αν δεν έχει ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ, +10.000 για κάθε τέκνο.

Αν και η αρχική ρύθμιση προέβλεπε πως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (0,5 ευρώ), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των 3.000 ευρώ ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο πλέον επέρχεται πλήρης απαλλαγή, εφόσον το εισόδημά των ανωτέρω κατηγοριών δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Η τροποποίηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλο και για καταπάτηση του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74 του Συντάγματος, προσθήκες ή τροπολογίες υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

news247

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/9/11 00:10

    Όχι που θα την γλίτωναν,όλοι θα το φάνε το αγγουράκι και ας πονέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/11 00:50

    Ουστ ρε πασόκο προδότη της πατρίδας σου, ρουφιάνε των γερμανών. Κουκούλα και εκτέλεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *