ροή ειδήσεων

«Η Δ.Ε.Η. χρειάζεται πέντε μήνες για την είσπραξη του τέλους»

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της Δ.Ε.Η. για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη... ΓΕΝΟΠ, γεγονός που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί έως τους πρώτους μήνες του 2012.

Η Ομοσπονδία δεν επανέρχεται στις συστάσεις για μη πληρωμή του τέλους και στην απόφαση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το τέλος, αναφέρει ωστόσο ότι «το κόψιμο της παροχής ρεύματος δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της Δ.Ε.Η., επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κ.λπ. και εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της Δ.Ε.Η. για αποκοπή των παροχών ρεύματος, θα χρειασθούν στρατιές εισαγγελέων και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, σε ημερήσια βάση, η Δ.Ε.Η. δεν μπορεί να αποστέλλει περισσότερους από 190.000 λογαριασμούς σε πελάτες της, δηλαδή θα χρειασθούν σχεδόν 40 μέρες, για να σταλούν οι λογαριασμοί από την ημέρα που θα ξεκινήσει η αποστολή.

Άρα, θα χρειασθούν περίπου 2,5 μήνες για να εισπραχθεί η πρώτη δόση του 2011 και άλλοι 2,5 μήνες για τη δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα να πρέπει να πραγματοποιούνται καταβολές ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του 2012. Αντίστοιχα, οι 4 δόσεις του 2012 θα επεκταθούν και στους πρώτους μήνες του 2013.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει, τέλος, ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων καταργεί στην πράξη την πολιτική της ρύθμισης χρεών (διακανονισμούς, δόσεις κ.λπ.) που εφαρμόζει η επιχείρηση για τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αφού η τροπολογία επιβάλλει την άμεση είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *