ροή ειδήσεων

Με την ψυχή στο στόμα πληρώνει το Δημόσιο

Τα κρατικά ταμεία ίσως να μην αντέξουν όλες τις πληρωμές
Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους... κλείνει τις στρόφιγγες των πληρωμών, με εξαίρεση τις ανελαστικές δαπάνες για μισθούς και τις συντάξεις.

Εν αναμονή της έγκρισης της 6ης δόσης από την τρόικα το Δημόσιο επιχειρεί άντληση ρευστότητας μέσω των εντόκων γραμματίων, τα οποία όμως για την ώρα διοχετεύονται στην εξυπηρέτηση του χρέους, παρά στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών για πληρωμές του Δημοσίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξης εναλλακτικού σεναρίου για επιλεκτικές πληρωμές (δηλαδή μόνο των δαπανών για μισθούς και συντάξεις) την ώρα που ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν, για τις επόμενες περίπου 25 ημέρες.

Βεβαία πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των εισπράξεων κυρίως από τα φορολογικά έσοδα. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης, θέμα που περιπλέκεται μετά από την απόφαση του ΔΝΤ να συνεδριάσει, καθυστερημένα στις 14 Σεπτεμβρίου για να πάρει απόφαση σχετικά με την συμμετοχή του.

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *