ροή ειδήσεων

Συμφωνία για συνεργασία μεταξύ Δωδεκανήσου και Αττάλειας

Διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και με τη συνδρομή των τοπικών φορέων, στην Αττάλεια της Τουρκίας, η εκδήλωση τουριστικής προβολής των νησιών της Δωδεκανήσου...

Στην Αττάλεια, μια πόλη με δυο εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους και με έντεκα εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού, πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις εργασίας μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων: α) των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου (Ρόδου-Κω-Σύμης) και Αττάλειας, β) Ενώσεων Ξενοδόχων Δωδεκανήσου (Ρόδου-Κω-Σύμης) και Αττάλειας και γ) Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου (Ρόδου-Κω-Σύμης) και Αττάλειας, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η τουριστική συνεργασία είναι ένας από τους δρόμους που μας φέρνει πιο κοντά και ενισχύει τη φιλία των δύο λαών».
Με τον ομόλογό του, κυβερνήτη της Αττάλειας κ. Ahmet Altıparmak, συμφώνησαν να γίνει επεξεργασία ενός συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές, ένα έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες από τις δύο περιοχές.
Ο Περιφερειάρχης χαιρέτισε επίσης την εξαγγελία του υφυπουργού Τουρισμού Γ. Νικητιάδη, που προανήγγειλε τη δημιουργία Visa Center στην Αττάλεια, διευκολύνοντας έτσι τις διαδικασίες χορήγησης βίζας στους Τούρκους, κάτι που θα έχει προφανή οφέλη για τη Ρόδο, την Κω και τα άλλα νησιά του νομού μας.
«Θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την αγορά της Αττάλειας, που μπορεί να καταστεί κόμβος μετακίνησης Ρώσων και άλλων τουριστών προς τα νησιά μας» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.
Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Αττάλεια, και η οποία επέστρεψε χθες στη Ρόδο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, οι αντιδήμαρχοι Ρόδου και Κω κ. κ. Καμπουρόπουλος και Μπαλαλής, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω, κ. κ. Καμπουράκης και Χατζημιχαήλ, οι πρόεδροι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου Κ. Γεωργιάδης και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ Άρης Σουλούνιας, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης και άλλοι.

Οι επαφές των τοπικών παραγόντων έγιναν με τους:

• Κυβερνήτη Αττάλειας - Ahmet Altıparmak
• Aντιπεριφερειάρχη Αττάλειας - Recep Yüksel
• Δ/ντη Τουρισμού και Πολιτισμού Αττάλειας İbrahim Acar
• Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αττάλειας - Osman Çetin Budak
• Πρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων Αττάλειας – Muhittin Böcek
• Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττάλειας Ali Kızıldağ
• Πρόεδρο της Ένωσης Δ/ντων Ξενοδοχείων Αττάλειας – Ahmet Barut
• Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αττάλειας – Kerim Çavuşoğlu
• Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Αττάλειας Mevlüt Yeni

Ο Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Στις σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και την δημιουργία «γέφυρας» ευρύτερης επικοινωνίας στην οικονομία και τον πολιτισμό μεταξύ δύο χωρών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας προχθές το απόγευμα στο πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου της Αττάλειας.
Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης επισήμανε τη σημασία του τουρισμού για τις οικονομίες των δύο χωρών καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για κοινά οφέλη μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και τεχνογνωσίας, ενώ τόνισε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης visa στους Τούρκους, όπως γίνεται και με άλλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Ινδία) ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας visa center στην Αττάλεια. Παράλληλα, ο υφυπουργός πρότεινε την δημιουργία επιτροπής με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφέρειας της Αττάλειας η οποία θα εξετάσει το πεδίο συνεργασίας στον τουριστικό τομέα και την ανάληψη δράσεων για την προσέλκυση επισκεπτών.
Ακόμα, εξήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης λέγοντας ότι «στοχεύει στην προώθηση των οικονομικών, πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ελληνες και Τούρκους να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία της συνάντησης τονίζοντας ότι «με την συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό που είναι ένας τομέας που ήδη αναπτύσσεται και στις δύο χώρες». Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο κυβερνήτης της Αττάλειας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αττάλειας, πραγματοποιήθηκε «συνάντηση εργασίας» με την συμμετοχή περίπου 60 εκπρόσωπων από 35 φορείς σχετικούς με τον τουρισμό οι οποίοι συζήτησαν τις προοπτικές για μια κοινή προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών προς όφελος και των δύο πλευρών.

grtrnews.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *