ροή ειδήσεων

Μάστιγα η εγκληματικότητα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση για το διάστημα από το 1998 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011...
Βάσει των στοιχείων προκύπτει ότι στο διάστημα αυτό έγιναν 1.828 ανθρωποκτονίες και οι δράστες ήταν 2.726 Έλληνες και 1.425 αλλοδαποί.

Από το 1990 και μετά έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική δράση αλλοδαπών 5 Αστυνομικοί, 2 Ειδικοί Φρουροί και 1 Συνοριακός φύλακας.

Στην ερώτησή του, ο Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωνε πως "από το 1990 η Ελλάδα ζει έντονα αποκρουστικές μορφές εγκληματικότητας που άρχισαν να παρατηρούνται μόλις σημειώθηκε το ογκώδες κύμα εισόδου λαθρομεταναστών, μια κατάσταση που συνεχίζεται. Στη ντόπια εγκληματικότητα που ταλαιπωρούσε τους Έλληνες προστέθηκε έτσι και η εισαγόμενη".

Τα στοιχεία απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί για την καταγωγή των δραστών.

Στην απάντησή του, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που αφορούν στην καταγραφή πράξεων και γίνεται διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών σε δράστες και θύματα.

Ωστόσο, δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, κατά τρόπο που να σχετίζεται η υπηκοότητα του δράστη με αυτή του θύματος.

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *