ροή ειδήσεων

Η επιχείρηση τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης συνεχίζεται

Μπροστά στον φόβο τις τιμωρίας, τρομοκρατούν την Δικαιοσύνη είχαμε γράψει προ ημερών. Ιδού και η συνέχεια...
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό, άσκησε ο.....
υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Η πειθαρχική δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Παναγιώτη Πικραμμένο.

Η δίωξη ασκείται για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Έντονη αντίδραση Τζαβάρα

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηλείας Κωνσταντίνος Τζαβάρας, χαρακτήρισε την πράξη αυτή «βαρύτατο αντιθεσμικό και αντιδικαστικό ολίσθημα που τραυμάτισε αθεράπευτα την εικόνα της Υπουργού Παιδείας κι όλης της κυβέρνησης. Η σπουδή του Υπουργού Δικαιοσύνης για την τιμωρία του εν λόγω Δικαστή, είναι αδικαιολόγητη. Προδίδει αντανακλαστικά κομματικής προκατάληψης και συναδελφικής συμπάθειας.”

Ένα, όμως, είναι γεγονός, συνέχισε ο κ. Τζαβάρας, ότι σήμερα τα σχολεία λειτουργούν, χωρίς βιβλία, όχι γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε να κρίνει παράνομο το σχετικό διαγωνισμό, αλλά γιατί ο ΟΕΣΒ και το Υπουργείο Παιδείας παραβίασαν τον Νόμο κατά τον χειρισμό της συγκεκριμένης κρατικής υπόθεσης.

Με την ενέργεια αυτή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υιοθετεί την περίεργη άποψη ότι στην υπόθεση των σχολικών βιβλίων δεν φταίει αυτός που παρανόμησε, αλλά εκείνος που διέγνωσε και αποκάλυψε την παρανομία. Είναι αυτονόητο, ότι κάθε κρατικός φορέας οφείλει να εφαρμόζει το νόμο στις πράξεις του, χωρίς να αναμένει την έκδοση θετικής δικαστικής απόφασης. Τόσο η Υπουργός Παιδείας, όσο και η Πρόεδρος του ΟΕΣΒ, όφειλαν και μπορούσαν να γνωρίζουν από τον Οκτώβριο του 2010 ότι η συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία ήταν παράνομη. Οι νομικές υπηρεσίες τους γνώριζαν ότι, παρά το νόμο, η συνολική δαπάνη της προμήθειας υπερέβαινε το 20% του προϋπολογισμού και ότι παράνομα στην Επιτροπή Διαγωνισμού συμμετείχε υπάλληλος που ήταν ήδη συνταξιούχος. Παρά ταύτα, στις 13.4.2011, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την υπ’ αριθμόν 22.2011 πράξη του χωρίς τη συμμετοχή του κ. Αγγελάρα, έκρινε σε πρώτο βαθμό παράνομη τη διαδικασία του διαγωνισμού. Από τότε, υπήρχε άνεση χρόνου για να αποκαταστήσει τις παρανομίες ο ΟΕΣΒ και νόμιμα και έγκαιρα να επαναλάβει το διαγωνισμό. Περιέργως, όμως, επέμεινε στην προσβολή της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου. Προφανώς, ήλπιζε και προσδοκούσε τη δια μαγείας εξαφάνιση των παρανομιών αυτών με νεότερη απόφαση του δικαστηρίου. Φαίνεται, όμως, ότι τα «μαγικά» δεν έπιασαν και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, γιατί το τμήμα που προήδρευσε ο κ. Αγγελάρας επανέλαβε την αρχική απορριπτική απόφαση, έστω και καθυστερημένα.

antinews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *