ροή ειδήσεων

Μαχαιρίδης: Πρέπει να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ρώσων επισκεπτών

Με έκδηλη την ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή και τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Μόσχα εμφανίστηκαν στη Ρόδο... κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου ΑιγαίουΓιάννης Μαχαιρίδης και οι κ. κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου), Κώστας Γεωργιάδης (πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων), Γιώργος Ματσίγκος (πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) και Άρης Σουλούνιας (αντ/δρος της ΕΞΡ Ρόδου, εκπροσωπώντας τον κ. Αντώνη Καμπουράκη).

Ο κ. Μαχαιρίδης μετέφερε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και το εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον στις συναντήσεις που έγιναν με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ρωσίας, όπως και το ζωηρό ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
«Ο τουρισμός είναι ένας μόνο από τους τομείς που τους ενδιαφέρει και όλοι μαζί πετύχαμε να ανοίξουμε δρόμους. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν» είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας:
«Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα ώστε να εξασφαλίσουμε εμείς, σαν νησιωτικός προορισμός, τις ιδανικές προϋποθέσεις για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ώστε να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ρώσων επισκεπτών».
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του Ελληνορωσικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 29 Σεπτεμβρίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες σημαίνοντες πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Ρωσίας.

«Σαν να ήμασταν σπίτι μας»

Ο κ. Κώστας Χρυσοχοίδης περιγράφοντας το κλίμα που συνάντησε η αντιπροσωπεία στη Μόσχα είπε χαρακτηριστικά ότι «νοιώθαμε σαν να ήμαστε σπίτι μας», σημειώνοντας πως για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ήταν ιδιαίτερη τιμή να συνομιλεί με σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο κ. S. N. Katyrin, πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφέρθηκε και αυτός στο έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρώσων επενδυτών, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση της αποστολής, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή του, «ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη αξιοποίησης των πολλών και μεγάλων ευκαιριών που προσφέρει για την περιοχή μας η Ρωσική αγορά επεσήμανε και ο κ. Κώστας Γεωργιάδης,κάνοντας ειδική αναφορά σε «παρθένες» αγορές όπως είναι η Σιβηρία, από την οποία η Ρόδος και άλλα νησιά μας μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, διασφαλίζοντας, υπό προϋποθέσεις «συνεχή ροή τουριστών».

Ό, τι κάνουμε,
θα το κάνουμε όλοι μαζί

«Οι Ρώσοι τουρίστες ξοδεύουν πολλά, απαιτούν όμως και πολλά», τόνισε ο κ.Γιώργος Ματσίγκος, που πρόσθεσε ότι «αυτοί είναι έτοιμοι, το μπαλάκι το ‘ριξαν σε εμάς», υπογραμμίζοντας – όπως όλοι – την αναγκαιότητα για υποδειγματική επαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά μας, ευγένεια, χαμόγελο κλπ.

Τέλος, ο κ. Άρης Σουλούνιας είπε πως τώρα ευοδώνονται οι προσπάθειες χρόνων του κ. Μαχαιρίδη, που επέμενε να στραφούμε στη Ρωσική αγορά, «και αυτά τα θετικά αποτελέσματα οφείλουμε να τα κεφαλοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής μας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε το «ευνοϊκό για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή, πολιτικό σύστημα στη Ρωσία» και τόνισε πως απαιτείται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί» κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης, αναφερόμενος στις παραγωγικές τάξεις της περιοχής μας, τους εκπροσώπους των οποίων ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
news.travelling.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/11 09:30

    ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ κε ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ.....?ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...............
    Α) ΣΕ ΤΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?
    Β) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Η
    ΑΤΟΜΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΙ ΛΥΜΑΝΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΔΕΣΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    Γ) ΚΑΙ ΠΕΣ ΗΡΘΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ,ΣΕ ΤΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΟΔΗΓΙΣΟΥΝΕ?
    Δ) ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΗΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ,ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ? ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΕΛΕΙΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΑΛΩΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ "ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ"ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ" ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΛΑΤΕ κε ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ.
    SV5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/11 09:55

    ΡΕ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΥ ΛΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΦΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/11 10:30

    επειδη ασχολουμαι με τον τουρισμο παρα πολλα χρονια τωρα οι Ρωσοι δεν ειναι καθολου ευκολοι πελατες... και απαιτουν μπορουμε να αντεπεξελθουμε ?.Εχει δικιο ο 09,30 και ο 9,55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/11 10:36

    με τις προσδοκίες των Ροδιτών θα ασχοληθεί ποτέ κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/9/11 14:20

    με τις ρωσιδες πρεπει να ασχοληθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/9/11 17:44

    Τις δικες μας προσδοκιες δεν τις επιβεβαιωσες ποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *