ροή ειδήσεων

Στα ψυχιατρεία επιστρέφουν οι ασθενείς! Έκθετη η Ελλάδα σ' όλη την Ευρώπη

Με "λουκέτο", λόγω κρίσης, απειλούνται οι δομές του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Τους τελευταίους μήνες έκλεισαν δυο από αυτές, επιβεβαιώνοντας...
τους χειρότερους φόβους των υπευθύνων, ενώ φιλοξενούμενοι ένοικοι, ασθενείς με χρόνια προβλήματα και μακρά παραμονή στα άσυλα, είτε αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σ’ άλλες δομές είτε, να επιστρέφουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η κυβέρνηση παρουσιάζει πλήρη ανευθυνότητα και αδυναμία εξέρευσης λύσεων. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή για κάλυψη του 2011, οι διαδικασίες χρηματοδότησης δεν έχουν προχωρήσει και υπάρχει ο φόβος πως οι εργαζόμενοι θα φθάσουν ξανά στους 6 και πλέον μήνες απλήρωτοι (είναι ήδη 3 μήνες), ενώ το κράτος συνεχώς αυξάνει τις φορολογικές επιβαρύνσεις και απαιτήσεις. Επιπλέον, οι προμηθευτές έχοντας ενημερωθεί για τη πιθανότητα διακοπής της χρηματοδότησης και κλεισίματος των δομών, διακόπτουν πλέον την πίστωση.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εντάσσει τις δομές που υλοποιούν δράσεις ψυχικής υγείας στη λίστα των πιθανών φορέων προς κατάργηση ή συγχώνευση. Επιστολή του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου ζητεί να καταγραφούν όλα τα οικονομικά στοιχεία, όπως επίσης και τα στοιχεία για την μισθοδοσία και το προσωπικό των φορέων, ώστε η Διυπουργική επιτροπή να διαμορφώσει τις προτάσεις της για συγχώνευση ή κατάργηση μονάδων αυτών.
Μάλιστα, ήδη στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και το «Περιβολάκι», φορείς που από λάθος ερμηνεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχουν χαρακτηριστεί ως Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, έχει επιβληθεί η εργασιακή εφεδρεία στο 10% του προσωπικού, κάτι που ενισχύει τους φόβους ιατρών και εργαζομένων ότι σταδιακά οι μονάδες ψυχικής υγείας οδηγούνται σε κατάργηση ή συγχώνευση με σημαντικές περικοπές προϋπολογισμών και προσωπικού,
Πάντως, οι φορείς προσανατολίζονται στο να κινηθούν νομικά εναντίον του Υπουργείου Υγείας ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του σχετικά με τους 1500 ασθενείς που φιλοξενούνται στις κοινοτικές δομές και τους 35000 που δέχονται δωρεάν ψυχιατρικές υπηρεσίες και φροντίδα. Ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς θεωρούν πως "η επιστροφή ασθενών που έχουν ήδη επανενταχθεί ψυχοκοινωνικά με πόρους της Ε.Ε. και της Ελληνικής Πολιτείας στο άσυλο, αποτελεί πέραν της βίαιας παραβίασης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των συμπολιτών μας, μια ιστορική ύβρη για το σύνολο του πολιτικού συστήματος και του πολιτισμού της χώρας μας".

tvxs

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/9/11 00:24

    ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *