ροή ειδήσεων

Επίσκεψη στην Ρόδο για τους νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών

Οι νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών της Αυστρίας, στο Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο Για δεύτερη χρονιά φέτος, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, οργάνωσε το ταξίδι-έπαθλο των νικητών της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών... που γίνεται κάθε χρόνο στην Αυστρία, με την ενεργό συμμετοχή του Ελληνο-Αυστριακού Συνδέσμου της Βιέννης.

Νικήτρια η μαθήτρια Βικτώρια Μοράντε, η οποία στις εισαγωγικές εξετάσεις της για το Πανεπιστήμιο, πρώτευσε ανάμεσα στους συνυποψηφίους της, διάκριση που της εξασφάλισε και ένα χρηματικό βοήθημα για τις σπουδές της.

Πρόεδρος του Συνδέσμου αυτού και πρωτεργάτης της ιδέας του ταξιδιού-έπαθλου στην Ελλάδα, ήταν μέχρι η Ελληνίδα καθηγήτρια Μαρία Μαυρομιχάλη-Μποτς, η οποία δυστυχώς, πριν ένα μήνα απεβίωσε. Μετά από το θλιβερό αυτό γεγονός, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. κα Μαρίτσα Μαντικού-Χοεντλμόζερ, ενέτειναν τις προσπάθειές τους ώστε να μην ακυρωθεί το ταξίδι των μαθητών. Αρωγό στην προσπάθειά τους αυτήν είχαν το Δήμο της Ρόδου που είναι και ο χορηγός φιλοξενίας.

Τα παιδιά έφθασαν στη Ρόδο στις 08 και αναχωρούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Κατά την παραμονή τους, είχαν καθημερινό πρόγραμμα, οργανωμένο από το Σπίτι της Ευρώπης. Αυτό περιελάμβανε ξεναγήσεις και εκδρομές σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου και στη Σύμη με συνοδό και ξεναγό την κα Μαρίτσα Μαντικού-Χοεντλμόζερ.

Επίσης έκαναν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις Αρχές της πόλης και την Περιφέρεια όπου τραγούδησαν τον «ύμνο της Ευρώπης» και στον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο όπου έψαλλαν έναν θρησκευτικό ύμνο. Κατά τις επισκέψεις αυτές πρόσφεραν και έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Στο Αρχαίο Στάδιο της πόλης μας διαγωνίσθηκαν στο τρέξιμο και ο νικητής στεφανώθηκε με «κότινον ελαίας».

Βίωσαν επίσης, όπως και πέρυσι, την εμπειρία μιας ολόκληρης σχολικής μέρας με συμμαθητές τους του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου «Ροδίων Παιδεία». Εκεί παρακολούθησαν μαθήματα, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα των δυο χωρών και τελείωσαν την ημέρα τους γευματίζοντας με τους συμμαθητές τους.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, στα παιδιά και την καθηγήτρια που τα συνόδευε, προσφέρθηκε γεύμα, στα γραφεία του Σπιτιού της Ευρώπης όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. Ένας από τους μαθητές ξάφνιασε ευχάριστα την ομήγυρη παίζοντας στο πιάνο Μπαχ.

Το ταξίδι αυτό εκτός από την μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει στην πατρίδα τους, κατά την επιστροφή των παιδιών στην Αυστρία, τους έχει ετοιμασθεί υποδοχή από τις Αρχές της πόλης του Σάλτσμπουργκ.

Πιστεύουμε ότι το ταξίδι-έπαθλο στη Ρόδο θα γίνει θεσμός και ότι θα υπάρξουν χορηγοί να συμβάλουν στις δαπάνες του.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν ότι μελλοντικά θα επισκεφθούν ξανά με τις οικογένειές τους τη Ρόδο και ότι θα είναι πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη χώρα μας και ειδικότερα για το νησί μας.

exoumekaileme.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *