ροή ειδήσεων

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά!

«Πως να διαλέξεις το σωστό ελληνικό νησί για σένα» είναι ο τίτλος του άρθρου στο CNN που αφορά τις διακοπές στην Ελλάδα...

Οι Έλληνες μπορεί, όταν τελειώνουν οι διακοπές, να λυπούνται, ωστόσο, στο εξωτερικό, με το που γυρίσουν σπίτι, σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά! Γι’ αυτό το CNN αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στην «ποικιλλία που προσφέρουν τα πάνω από 2.000 ελληνικά νησιά».

Για τις παραλίες τους ξεχωρίζουν, περισσότερο από τα άλλα, η Κρήτη, οι Λειψοί, η Κεφαλλονιά, η Σκιάθος και η Μύκονος. Ωστόσο, για όσους προτιμούν τα αξιοθέατα και την ιστορία, προσφέρονται η παλιά Ρόδος, το νησί του Απόλλωνα, η Δήλος, η δυτικότροπη αρχιτεκτονική της Κέρκυρας και, φυσικά, η Πάτμος. Ακόμα και για τους λάτρες της πεζοπορίας έχει κάτι να προσφέρει η Ελλάδα, με το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη να ξεχωρίζει. Τους τουρίστες προσελκύουν, επίσης, τα πλούσια δάση στη Σκόπελο και την Αλόννησο, όπως και τα μονοπάτια της Νάξου, μέσα από αρχαίους ναούς και βυζαντινές εκκλησίες. Την ίδια στιγμή, οι ποδηλάτες προτιμούν διαφορετικούς προορισμούς, όπως η Εύβοια, η Κως και η Θάσος. Το θαλάσσιο υπόβαθρο της Καρπάθου και της Μήλου προσελκύει τους λάτρεις των καταδύσεων, οι οποίοι επισκέπτονται και την Πάρο ή το Καστελλόριζο. Για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες, οι καλύτερες επιλογές είναι η Ζάκυνθος, με τις θαλάσσιες χελώνες, και η Χίος, που προσφέρει πολλά που συγκαταλέγονται στον οικολογικό τουρισμό.

Για φαγητό και ποτό, όμως;

Εκεί την πρώτη θέση κατέχει η Λέσβος και το περίφημό της ούζο, με τους μεζέδες για παρέα! Από κοντά και η Σάμος, γνωστή για τα κρασιά της, και η «ιταλική» κουζίνα της Κέρκυρας. Φυσικά, δεν τίθεται λόγος και για τις κυκλαδίτικες σπεσιαλιτέ της Φολέγανδρου ή τις νοστιμιές της Κρήτης…

efthimia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/9/11 16:49

    Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/11 16:54

    Giati exeis akoma LEFTA , periseyma ? Pato ston Georgaki Papandreou , na min pigene stin Troika kai to DNT , na pigenai LESBOS(Mitilini) na chsechreone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/11 18:15

    Ανώνυμος είπε...Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!:))))
    7/9/11 16:49
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΙΣΑΙΡΕ ΚΟΠΑΝΕ?
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΘΕΝ CNN ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.ΨΕΜΑΤΑ
    Για τις παραλίες τους ξεχωρίζουν, περισσότερο από τα άλλα, η Κρήτη ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΑΤΑΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΑ ΕΝΩ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΜΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/9/11 23:03

    το ουζο emery ειναι καλυτερο απο αυτα της Λεσβου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/11 15:48

    Τι λες ρε ανώνυμε 7/9/11 18:15
    Αν εσυ έχεις πάει Κρήτη τοτε εγώ είμαι ο Ψαραντώνης. Δεν έχει παραλίες με άμμο η Κρήτη? Ψάξε το καλύτερα βρε άσχετε. Φαλάσσαρνα, Βάϊ, λίμνη Πρέβελη..Θες κι άλλα?
    Α και που 'σαι, αν δεν την παλευεις με τα κυματάκια, προτεινω καμια πισσίνα..με λίγη τύχη θα κολήσεις και κάνα αφροδίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *