ροή ειδήσεων

Συνταξιούχους, γέρους και πεθαμένους προσλαμβάνει ο Γερουλάνος

του Παναγιώτη Σουρέλη
Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού... κ. Παύλος Γερουλάνος προσλαμβάνει συνταξιούχους και… νεκρούς στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.)! Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!
Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου –Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων. Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα

 newsbomb

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *