ροή ειδήσεων

Απατεώνες «πωλούν» βίζες μετανάστευσης για Αυστραλία

Απατεώνες διεθνούς εμβέλειας φαίνεται ότι είναι αυτοί που «πωλούν» βίζες σε Έλληνες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία...
Όπως αποκάλυψε η ομογενειακή εφημερίδα «ο Νέος Κόσμος» της Πέμπτης, οι ανώνυμοι απατεώνες προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μέσω της ιστοσελίδας Ausfis.org, που λειτουργεί «εικονική εταιρεία» με έδρα τη Μελβούρνη.
Οι ανώνυμοι απατεώνες προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, υποψήφιους μετανάστες, συστήνονται ως «σύμβουλοι μετανάστευσης» και αποσπούν χρήματα υποσχόμενοι να βοηθήσουν τους «πελάτες τους» να εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία ή να εξασφαλίσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία καθ’ ον χρόνο βρίσκονται στη χώρα.
.
Οι πρώτες καταγγελίες θυμάτων ή παρ’ ολίγο θυμάτων των πιεστικών απατεώνων, έγιναν στην ελληνική αστυνομία, την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα και στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας.
.
Η έρευνα του «Νέου Κόσμου» (ελληνικό και αγγλικό τμήμα) αποκαλύπτει, ότι η εταιρεία που λειτουργεί την ιστοσελίδα Ausfis.org είναι «εικονική εταιρεία», που δηλώνει ως έδρα της διεύθυνση στο κέντρο της Μελβούρνης, αλλά δεν εδρεύει στην Αυστραλία. Απλώς, πληρώνει ένα χρηματικό ποσόν για να διατηρεί μία διεύθυνση σε κεντρικό σημείο της πόλης.
.
Η έρευνα επιβεβαίωσε, επίσης, τις καταγγελίες για μεθοδευμένες προσπάθειες εξαπάτησης ανυποψίαστων Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, άγνωστοι που εμφανίζονται ως νόμιμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης» και υπόσχονται σε υποψήφιους μετανάστευσης βοήθεια για να εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία (βίζα) καθώς και βοήθεια για εξασφάλιση άδειας μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία καθ’ ον χρόνο ο υποψήφιος μόνιμος κάτοικος βρίσκεται στην Αυστραλία.
.
Οι ανώνυμοι απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων και λεπτομέρειες της πιστωτικής κάρτας τους, προκειμένου να εισπράξουν «την πληρωμή τους» για τις καλές υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους υποψήφιους μετανάστες, χωρίς να καθορίζουν τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν ή το ύψος της τελικής χρέωσης
.
Θύματα των ανώνυμων απατεώνων που ανάρτησαν «τα παθήματά τους» στο διαδίκτυο καταγγέλλουν, ότι οι υποτιθέμενοι «σύμβουλοι» χρησιμοποίησαν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους για να αποσύρουν χρήματα, οι παρακλήσεις τους για επιστροφή των χρημάτων που αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς τους μένουν αναπάντητες καθώς και ότι μετά τη διάθεση των προσωπικών τους στοιχείων δέχονταν πιέσεις για περισσότερα χρήματα.
.
Η κομπίνα ερευνάται από την Κοινοπολιτειακή Αστυνομία της Αυστραλίας, παράλληλα με την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα, μετά από παράπονα υποψήφιων μεταναστών.
.
Έρευνες διενεργούνται και στην Κύπρο, καθώς η ιστοσελίδα της Ausfis.org αναφέρει, ότι η εταιρεία έχει «δεσμούς» και με την Κύπρο.Αν οι απατεώνες εδρεύουν στην Κύπρο, η Κοινοπολιτειακή Αστυνομία της Αυστραλίας θα έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει τις δραστηριότητές της, διότι η Κύπρος ως μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας υποχρεώνεται να παράσχει δικαστική συνδρομή σε χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας με τις οποίες δεν έχει υπογράψει Αμοιβαία Συμφωνία Δικαστικής Συνδρομής.
.
Η υπόθεση απασχόλησε και τη Βουλή των Ελλήνων. Προ ημερών, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Κοραντής, ζήτησαν από το προεδρείο του σώματος να ερευνήσει τις καταγγελίες πρώην αστυνομικού, παρ’ ολίγον θύματος των απατεώνων.

melostisneos.wordpress.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *