ροή ειδήσεων

Αυτόφωρο από Δευτέρα για 10.000 φοροφυγάδες

Με «χειροπέδες» σε 10.000 φοροφυγάδες αρχίζει η εβδομάδα από αύριο αφού ενεργοποιείται ο σχετικός νόμος που προβλέπει κρατήσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 75.000...
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή ώστε να συλληφθούν οι πρώτοι 5-10 μεγαλοοφειλέτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γιατροί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η δυνατότητα στους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και να συλλαμβάνουν φοροφυγάδες «ενεργοποιείται» από την Δευτέρα με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας και αφόρά όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές άνω των 75.000 ευρώ και αποδεδειγμένα μεγάλη ακίνητη ή άλλη περιουσία.

Υπολογίζεται ότι αυτό το «προφίλ» έχουν τουλάχιστον 10.000 φυσικά πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, υπεύθυνοι να διατάξουν συλλήψεις είναι οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Διώτης.

Από τη πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου έχει αναλάβει το βάρος του «πολέμου» κατά της φοροδιαφυγής με σκοπό και την παράλληλη εξοικονόμηση χρημάτων στα δημόσια ταμεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή που ταλανίζει την ελληνική οικονομία, ενώ κυβερνητικά στελέχη που μιλούν στην εφημερίδα τονίζουν ότι δεν έχει νόημα η δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων, αν δεν υπάρξει τιμωρία.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής να τιμωρούνται άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *