ροή ειδήσεων

"Διαρροή" 5,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

Στα 5,4 δισ. ευρώ ανήλθαν τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό το 2009, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος...
Από τις διασταυρώσεις που έγιναν προέκυψαν 8.767 περιπτώσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και πάνω και οι περιπτώσεις αυτές αντιστοιχούν στα 4,9 δισ. ευρώ.

Από αυτές τις 8.767 περιπτώσεις οι 3.718 ή το 42% δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος:

* 542 άτομα δηλώσαν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ,

* 1143 άτομα κάτω των 10.000 ευρώ,

* 2033 άτομα δήλωναν εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεγάλα χρέη στην εφορία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει έστω και αν δεν δοθεί το πράσινο φως από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, με αντικείμενο την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες κατά τα πρότυπα των συμφωνιών που έχουν συναφθεί ανάμεσα στην Ελβετία και άλλες χώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερθείς στο δυσμενές φορολογικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας, είπε ότι "είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι υπάρχουν τα μόνιμα και συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι", επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση είναι πρώτη προτεραιότητα να αλλάξει το τοπίο μέσω του εθνικού φορολογικού συστήματος, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως είπε μάλιστα "όταν παρουσιάζουμε τη στρατηγική κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας δεν μας πιστεύει κανείς. Κανείς από τους συνομιλητές μας στο εξωτερικό δεν μας πιστεύει ούτε ως προς την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού ούτε ως προς την συμπεριφορά της κοινωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *