ροή ειδήσεων

Απεργιακό τσουνάμι σήμερα

Απεργιακό τσουνάμι σήμεραΠαραλύει όλη η χώρα από τις κινητοποιήσεις
Ρολά κατεβάζει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που αφορά εργασιακή εφεδρεία, μισθούς και συμβάσεις...

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Ποιοι απεργούν

Με δυσκολίες θα γίνουν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν τις 05:00 μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 9:00 το πρωί, ενώ δεν γίνονται στάσεις στον Ευαγγελισμό και το Σύνταγμα. Ο Προαστιακός και ΟΣΕ δεν θα εκτελούν κανένα δρομολόγιο μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Στάση εργασίας από τις 5:00-10:00 και από τις 18:00 ως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:00 το πρωί και από τις 20:00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Σήμερα δεν κυκλοφορούν, επίσης, ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα, ενώ και στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ θα κάνει 48ωρη απεργία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή. Οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη και κάνουν στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, ενώ οι δικηγόροι απέχουν μέχρι και αύριο από τα καθήκοντά τους και οι δικαστές κάνουν από τη Δευτέρα τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Απεργούν έως την Πέμπτη εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα κάνουν 24ωρη απεργία.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα, τα βενζινάδικα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραμείνουν κλειστά τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, 48ωρη απεργία κάνουν οι τράπεζες και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και οι δάσκαλοι.
newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *