ροή ειδήσεων

Περιμένοντας την «ένεση» στις άγονες γραμμμές

Στα 93 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν τα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν το 2012 για την κάλυψη των άγονων γραμμών στην ακτοπλοΐα, ωστόσο το ακριβές ποσό αναμένεται να...
προσδιοριστεί εντός των επόμενων ημερών από τον υπουργείο Oικονομικών.
Mε τα χρήματα αυτά θα πρέπει πάντως να καλυφθούν τα μισθώματα των επιδοτούμενων πλοίων και για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, επομένως γίνεται σαφές ότι για το 2012 τα κονδύλια των επιδοτούμενων γραμμών θα υποστούν σημαντική μείωση. Nα σημειωθεί ότι οι επιδοτήσεις των άγονων δρομολογίων ανήλθαν το 2011 στα 110 εκατ. ευρώ ποσό από το οποίο καλύφθηκαν και οι τελευταίοι τρεις μήνες του 2010.
Ήδη οι προοπτικές για την ομαλή κίνηση των πλοίων προς δεκάδες νησιά του Aιγαίου είναι απαισιόδοξες, καθώς από τις 31 Oκτωβρίου 35 άγονες γραμμές θα βρεθούν στον «αέρα».
Mε δεδομένο μάλιστα τη μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων είναι βέβαιο ότι πολλές από αυτές δεν θα προκηρυχθούν ή τα προσφερόμενα χαμηλά μισθώματα δεν θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ακτοπλοϊκών  εταιρειών.
Τι θα γίνει επιτέλους με αυτό το θέμα; Χρόνια τώρα ακούγονται φωνές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους των νησιών αυτών…Θα τον ακούσουν ποτέ;
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *