ροή ειδήσεων

Δημόσια διαβούλευση για την τροφοδοσία νησιών με πόσιμο νερό

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η μεταφορά ή προμήθεια και παράδοση πόσιμου νερού, σε δεξαμενές των παρακάτω ΟΤΑ των άνυδρων νησιών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων...


Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου: Καλόλιμνος, Μεγίστη, Χάλκη, Λέβιθα, Αρκιοί, Μαράθι και τα νησιά του Νομού Κυκλάδων: Δονούσα, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ηρακλειά, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Αμοργός.

Όπως προβλέπεται στους όρους της διαβούλευσης, η μεταφορική ικανότητα των προσφερόμενων πλοίων τη περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 4.500 κυβικών μέτρων ημερησίως.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά Ν. Κυκλάδων θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο. Στην περίπτωση αυτή η δαπάνη προμήθειας του νερού βαρύνει την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά Ν. Δωδεκανήσου θα γίνεται αποκλειστικά από τις γεωτρήσειςΚαλάθου Ρόδου.

Δύναται η μεταφορά νερού να γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ρόδου ή της ΕΥΔΑΠ μόνο μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην περίπτωση αυτή ο Ανάδοχος υποχρεούται να μεταφέρει ποσότητα νερού από τις γεωτρήσεις Καλάθου στα νησιά Ν. Κυκλάδων, προκειμένου να αποσβεστεί η δαπάνη προμήθειας.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες αφαλάτωσης, επισημαίνεται ότι η εγκατάστασή τους θα γίνει σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α για το σκοπό αυτό.

Η μέθοδος παραγωγής πόσιμου νερού θα είναι η αντίστροφη όσμωση.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τη δημόσια διαβούλευση εδώ

econews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *