ροή ειδήσεων

Το Ποδόσφαιρο τελικά το ανακάλυψαν Έλληνες...

Στοιχεία που αποδεικνύουν πως το ποδόσφαιρο παιζόταν 300 χρόνια νωρίτερα από την εποχή που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε πως είχε «ανακαλυφθεί» έφεραν στην επιφάνεια ιστορικοί, όπως αποκαλύπτουν οι «Times»....


Ενώ ως τώρα θεωρούσαμε πως το πρώτο διεθνές παιχνίδι ήταν αυτό του 1872 μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, νέα στοιχεία φαίνεται πως αποδεικνύουν πως ο βασιλιάς των σπορ παιζόταν σε οργανωμένη μορφή από τον 15ο αιώνα. Η κύστη ενός γουρουνιού λειτουργούσε σαν μπάλα (!), ενώ δεν επιτρεπόταν η χρήση των χεριών.

Ένα από τα αρχεία που ανακάλυψε αρχειοθετώντας φακέλους στο εθνικό μουσείο της Σκωτίας ο Ρίτσαρντ ΜακΜπρέρτι, δείχνουν πως γίνεται λόγος για ένα άθλημα με τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου το 1497 από τον τότε βασιλιά της χώρας, ενώ ένα ακόμη έγγραφο περιγράφει έναν αγώνα 20 ατόμων ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ το 1569, στον οποίο οι συμμετέχοντες κλοτσούσαν μία μπάλα σε έναν αγωνιστικό χώρο 50 μέτρων, όπου τα δέντρα λειτουργούσαν σαν εστίες.

«Το ποδόσφαιρο στη σημερινή του μορφή είναι περισσότερο εξέλιξη εκείνων των παιχνιδιών παρά κάποια ‘επανάσταση’», δήλωσε ο Ρίτσαρντ ΜακΜπρέρτι.

Πάντως την «ανακάλυψη» του ποδοσφαίρου... διεκδικεί και η αρχαία Ελλάδα. Το παιχνίδι «επίσκυρος», που παιζόταν ακόμη και στο 2.000 π.Χ., θεωρείται ο προπομπός του σημερινού ποδοσφαίρου.
sport-fm

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *