ροή ειδήσεων

Έξω «λαδώσαμε» καλά τους Γερμανούς

Μπορεί οι Γερμανοί να …λάδωναν για χρόνια για να παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα, αυτές τις ημέρες όμως το ελληνικό λάδι θριάμβευσε στην μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τροφίμων και ποτών της Κολονίας Anuga....!
Στην έκθεση η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 211 εταιρίες όχι μόνο με παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων αλλά και με άλλα ελληνικά τρόφιμα.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα , παρά το άδικο, ανίκανο και αντιπαραγωγικό κράτος μας – έδειξε οτι έχει και εξωστρέφεια και ποιότητα. Η συμμετοχή της Ελλάδας, σημειώνει η Deutsche Welle, τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών και απέσπασε αρκετά κολακευτικά σχόλια με την απλή, καλαίσθητη και λειτουργικά άρτια οργάνωση των περιπτέρων της. Με εμπορικό μότο ‘Τaste like Greece’ οι ελληνικές εταιρίες, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), πρόσφεραν στους επισκέπτες μία γεύση από Ελλάδα. Οι ελληνικές συμμετοχές ήταν 211, τιμώμενη χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση ήταν η Ιταλία.Συνολικα ήταν 6.596 εκθέτες από 100 χώρες – χθες δε έκλεισε τις πύλες της.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη κυριάρχησε το ελαιόλαδο με πάρα πολλές εταιρίες, με όμορφες, διαφοροποιημένες, καινοτόμες συσκευασίες, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. <<Μπορείτε να συναντήσετε εδώ όλη την ελληνική διατροφική παλέτα»είπε
Ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης θεωρεί ότι η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας: «Η Ελλάδα βάση των στατιστικών στοιχείων, όχι μόνο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά και αυτών που επεξεργαζόμαστε εμείς, το πρώτο 7μηνο (2011) σημειώνει αύξηση εξαγωγών της τάξης του 40%. Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών εξακολουθεί να είναι από τους πρώτους με μία δυναμική αυξητική πορεία για 20 περίπου συνεχόμενους μήνες και αυτό είναι και το αισιόδοξο μήνυμα».
Κατά τον κ. Άγγελο Τσατσούλη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας παραγωγής και συσκευασίας παραδοσιακών τουρσιών και ελιάς ‘Royal’,η έκθεση στην Κολονία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει η Ελλάδα ένα θετικό στίγμα : «Σε αυτήν την έκθεση είναι μία ευκαιρία και οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι βόρειοι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας να δουν ότι υπάρχει και η Ελλάδα της άλλης πλευράς: η Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής, της εξαγωγής».
Στις εξαγωγές ως μοναδική ‘διέξοδο’ πρέπει να στραφεί η Ελλάδα, όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Τσικανδιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της κρητικής εταιρίας παραγωγής ελαιολάδου, ‘Candiasoil’: «Για μας είναι μονόδρομος οι εξαγωγές και για αυτό το λόγο νομίζω ότι θα πρέπει να ρίξουμε βάρος στην εξωστρέφεια για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να σταθούμε στα πόδια μας».
Το δημοσίευμα της η Deutsche Welle κλείνει με ένα γενικό συμπέρασμα από τη φετινή Αnuga: Ότι από πλευράς Ελλήνων εκθετών η παρουσία τους εμφάνισε πολλές θετικές προοπτικές για την οικονομία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε ανατρεπτικά απέναντι στο κλίμα επενδυτικής ένδειας που έχει διαμορφωθεί τελευταία στην Ελλάδα.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *