ροή ειδήσεων

Πρόστιμα σε όσους δεν ζητούν απόδειξη

Το πρόστιμο στους καταναλωτές οι οποίοι δεν θα ζητούν απόδειξη από τις επιχειρήσεις ή τους επαγγελματίες με τους οποίους συναλλάσσονται προτίθεται να επαναφέρει...
το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να τονώσει το "κίνημα των αποδείξεων".

Όποιος συλλαμβάνεται να ψωνίζει με "μαύρα" θα πληρώνει 100 ευρώ. Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση που θα αποδεχτεί την παράβαση και προσέλθει εντός 10 ημερών στην εφορία για να πληρώσει, το πρόστιμο θα περιορίζεται κατά 50% δηλαδή στα 50 ευρώ.

Το πρόστιμο στους καταναλωτές που δεν θα ζητούν απόδειξη, είναι μια από τις διατάξεις που μελετάται να ενσωματωθούν στο νέο ποινολόγιο της εφορίας. Το ποινολόγιο θα περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις όπως για παράδειγμα τη μείωση των προστίμων για όσους συλλαμβάνονται με πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Σήμερα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται στο 200% της αξίας του τιμολογίου. Έτσι, τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι τόσο υψηλά που τελικώς δεν τα πληρώνει κανείς.

Το σχέδιο για τα πρόστιμα στους καταναλωτές προβλέπει ότι όσοι καταγγείλουν τη μη έκδοση απόδειξης δεν θα πληρώνουν ενώ αν η παράβαση γίνεται από παρέα (π.χ μια παρέα σε μια ταβέρνα δεν ζητάει απόδειξη) τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε τουλάχιστον ένα μέλος της παρέας. Οι υπό κατάθεση διατάξεις για τα πρόστιμα στους καταναλωτές, έχουν ως εξής: (τις παρουσίασε το "Βήμα της Κυριακής").

* Επιβάλλεται πρόστιµο 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων, ιδιωτών - καταναλωτών, για τα οποία διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια προληπτικού φορολογικού ελέγχου είτε σε επαγγελµατική εγκατάσταση επιτηδευµατία είτε εκτός αυτής ότι δεν απαίτησαν ή δεν αποδέχθηκαν ή αποδέχθηκαν ανακριβή φορολογικά στοιχεία αξίας για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών, µε αποτέλεσµα τη µη έκδοση, τη µη εµπρόθεσµη ή την ανακριβή έκδοση στοιχείου από τον επιτηδευµατία.

* Για την επιβολή του προστίµου αυτού συντάσσεται άµεσα ∆ιαπιστωτική Πράξη - Απόφαση Επιβολής Προστίµου (∆Π-ΑΕΠ), που υπογράφεται από τα µέλη του συνεργείου ελέγχου και αντίτυπο αυτής παραδίδεται στον παραβάτη, ο οποίος υπογράφει σχετικά για την παραλαβή και την αποδοχή της παράβασης. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής, η άρνηση αυτή σηµειώνεται σχετικά επί του σώµατος της ∆Π-ΑΕΠ. Αντίτυπο της ∆Π-ΑΕΠ παραδίδεται εντός της επόµενης εργάσιµης ηµέρας στη ∆ΟΥ στη χωρική αρµοδιότητα της οποίας διαπιστώθηκε η παράβαση.

* Το πρόστιµο επιβάλλεται σε βάρος του φυσικού προσώπου που συναλλάχθηκε και επί συνόλου φυσικών προσώπων που συναλλάχθηκαν από κοινού (παρέα) το πρόστιµο επιβάλλεται σε τουλάχιστον ένα φυσικό πρόσωπο.

* Το πρόστιµο καταβάλλεται εντός 10 ηµερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, µε έκπτωση 50%. Στις περιπτώσεις µη καταβολής του προστίµου, αυτό βεβαιώνεται στη ∆ΟΥ στη χωρική αρµοδιότητα της οποίας διαπιστώθηκε η παράβαση στο σύνολό της.

* ∆εν επιβάλλεται πρόστιµο σε βάρος φυσικού προσώπου ιδιώτη, εφόσον οι παραβάσεις µη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείων σε βάρος επιτηδευµατία προέκυψαν από καταγγελία του ίδιου

news247

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/10/11 08:20

    Αυτο το θεωρω σωστο! ολοι αποδειξη! Για ολες τις αλλες τις αποφασεις που πηραν ειναι αντισυνταγματικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/11 11:13

    ΜΕΓΑΛΕ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ? ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ .ΔΗΛ.... ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ , ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ , ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ .ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΚΟΣΚΟ , ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ Κ.Τ.Λ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ,ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ ΤΖΙΡΟΣ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ 15% ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ 75 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . Π.Χ 75 ΔΙΣ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ 375 ΔΙΣ ΟΣΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
    ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΕΟΥΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/10/11 14:28

    ο 11:13 εχει δικιο ,αν ειναι π.χ : να πληρονουμε εμεις και ενα εικονικο προστιμο οταν ληστευουν τον γειτονα μιας και δεν εχουν αστυνομευση και εμεις πρεπει να εχουμε τα ματια μας 14.
    η χωρα τις μ@λ@κι@ς ειναι εδω...
    εαν δηλαδη παω στο περιπτερο και δεν μου κοψει αποδειξη για τα τσιγαρα διωτι εχει διακοπη ρευματος τι γεινεται? θα τον περημενω να μου κοψει χειρογραφη για 3,70 ? ρε δεν πανε καλα αυτοι,μας εκμεταλευονται συνεχως !ας βγουν εξω οι εφοριακοι να κανουν την δουλια τους οπως πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/10/11 15:07

    Αντε ρε νουμερα να ζητατε αποδειξη εχει δικιο το πρωτο σχολιο! για τις αλλες μαλακιες που λετε ειναι τελειως διαφορετικο! καραγκιοζηδες κλεφτες εσεις και οι πολιτικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/10/11 16:35

    15.07 εισαι αλλου φαν παρκ .Ο νοων νοητο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/10/11 22:21

    15:07 η εισαι ανηλικος η εισαι απο τα τουβλα που θα τους ξαναψηφισει οταν σου πεταξουν λιγο πριν τις εκλογες την μπριζολιτσα να γεμησεις το στομαχακι σου.
    αφου εισαι τοσο καθετος με αυτην την ρυθμιση,σε προκαλω να παρεις ενα ταξι και να τον απειλησεις πως θα φερεις αστυνομια αν δεν σου κοψει αποδειξη,η μαλον οταν ερθει ο μουσικος στην ταβερνα που θα τρως ,να του ζητησεις αποδειξη για παροχη υπηρεσιων και μην ξεχνας τα τσιγκανακια,ζητα και απο αυτα οταν σου καθαριζουν το τζαμι γιατι μπορει ο πισω σου να ειναι το ιδιο μαλακας με εσενα και να σε δωσει στο σδοε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/10/11 23:57

    22 31 Ακόμη και η Παπαρήγα σου δίνει απόδειξη όταν πληρώνεις την συνδρομή σου στο κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *