ροή ειδήσεων

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια που έχουν φθάσει στα 648 σε όλη τη χώρα ενώ την ίδια ώρα η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κάνει λόγο για «υποκινούμενες» καταλήψεις...

Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως κύριο αίτημα την έλλειψη των βιβλίων καθώς η κατάσταση εξομαλύνεται με αργό ρυθμό.

Την ίδια στιγμή στα 96 μειώθηκαν τα υπό κατάληψη τμήματα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ωστόσο το πρόβλημα της λειτουργίας των πανεπιστημίων, καθίσταται πλέον επιτακτικό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ ) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει φθάσει σε κομβικό σημείο, καθώς «ο χρόνος για την Εξεταστική Περίοδος του Σεπτεμβρίου έχει εξαντληθεί και άμεσα- σύμφωνα με την παράδοση και το πρόγραμμα- πρέπει να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά».

Πολλές σχολές παραμένουν κλειστές παρά τις αντίθετες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών τους «με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για την ακαδημαϊκή τους λειτουργία, τους φοιτητές τους (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», χαρακτήρισε «υποκινούμενες» τις καταλήψεις, υποστηρίζοντας ότι στα σχολεία οι καταληψίες είναι το πολύ 10 με 15 παιδιά.

«Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, είναι δημόσιος χώρος, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως» πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι κάθε σχολείο θα περικόψει Σαββατοκύριακα και αργίες για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες αλλά, αν χρειαστεί, η εκπαιδευτική χρονιά θα επεκταθεί.

Υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η καλύτερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση.

enet

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/10/11 13:04

    Παιδιά ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    Μην βγάλετε το σκασμό όπως οι γονείς σας, παλέψτε και για αυτούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *