ροή ειδήσεων

Σίγουροι για πτώχευση της Ελλάδας μέχρι τον Μάρτιο

Η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών προβλέπει πως η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch την οποία δημοσιεύει το Reuters...

Ειδικότερα, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει και μόνο το 8% θεωρεί ότι η χώρα θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Ενώ συνολικά το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα πτωχεύσει πριν το Μάρτιο του 2012.

Μάλιστα, το 31% τοποθετεί τη χρεοκοπία στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ ένα 18% τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ένα ίδιο ποσοστό επέλεξε τον Δεκέμβριο.



Ωστόσο, η μηνιαία έρευνα της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων, δεν περιελάμβανε λεπτομέρειες για το τι είδους χρεοκοπία αναμένουν οι συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τον Γκάρι Μπέικερ, στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η ομάδα του εκτιμά ότι οι επενδυτές κάνουν λόγο για μια "οργανωμένη" χρεοκοπία αντί μιας ανεξέλεγκτης.

Κούρεμα έως και 65%

Δημοσκόπηση του Reuters αναφέρει πως 43 οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα επιβληθεί ένα κούρεμα της τάξεως του 50% στους ιδιώτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, με τις εκτιμήσεις τους να κυμαίνονται μεταξύ 25% και 65%.

Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει σε "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές κατά 21%. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και αξιωματούχοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο "κούρεμα" δεν θα είναι αρκετό και έχουν προτείνει μια μεγαλύτερη περικοπή χρέους.

Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα τον Ιούλιο ίσως να μην επαρκεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Η ενδιάμεση εκτίμηση των οικονομολόγων έδειξε ότι ίσως απαιτούνται ακόμη 50 δισ. ευρώ.

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *