ροή ειδήσεων

Μήτσος κερνάει, ΠΑΟ νικάει (vid)

Δίχως να αντιμετωπίσει ίχνος αντίστασης και με τον εορτάζοντα Δημήτρη Διαμαντίδη να «κερνά» αφειδώς ασίστ (8) στους συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του...
στην Ευρωλίγκα με υγιεινό περίπατο 81-62 επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Μέχρι και το +33 έφτασε η διαφορά για τους «πράσινους». Σκόραραν όλοι πλην του Καϊμακόγλου για τους «πράσινους», που είχαν 17 κλεψίματα.
Στοχευμένη επίθεση

Από το πρώτο δευτερόλεπτο, ήταν σαφής η πρόθεση του Παναθηναϊκού να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Διαμαντίδης και Καλάθης ανέλαβαν ρόλο δημιουργού και οι Σάτο, Σμιθ και Μάριτς εξέθεσαν τις αδυναμίες των αντιπάλων στο «ζωγραφιστό». Οι «πράσινοι» πήραν σκορ μέσα από τη ρακέτα και εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τα επιθετικά ριμπάουντ ξέφυγαν με 10-3 και 14-6. Οι γηπεδούχοι κατέφυγαν σε μακρινά σουτ και κατάφεραν να πλησιάσουν στο -4 (16-12), αλλά η πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων οδήγησε σε λάθη τους άπειρους παίκτες της ΚΚ Ζάγκρεμπ και οι πρωταθλητές Ευρώπης έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα προσωπικό 6-0 του Νικ Καλάθη φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (24-14).

Δεν έβαζαν… γκολ

Η επίδειξη δύναμης του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο. Επιστρατεύοντας αυτή τη φορά ως όπλο την άμυνα, που δεν επέτρεπε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ να βάλει… γκολ, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δέχτηκε μόλις δύο πόντους σε 6:30 αγωνιστικά λεπτά (31-16). Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι «πράσινοι» σκόραραν με όλους τους τρόπους και τους παίκτες κλείνοντας το ημίχρονο με 45-22, έχοντας απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (26-14) και μόλις δύο λάθη στο πρώτο μέρος.

Τι κι αν έκανε λάθη…

Λίγο η διαφορά ασφαλείας και λίγο η αδυναμία του αντιπάλου να απειλήσει, είχαν σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να αφήσουν το πόδι από το γκάζι. Η επιθετική λειτουργία παρουσίασε προβλήματα, με τον αριθμό των λαθών να αυξάνεται κατακόρυφα (9 στην τρίτη περίοδο), ωστόσο η άμυνα κρατούσε «γερά» και αφήνοντας την ΚΚ Ζάγκρεμπ χωρίς πόντο για 8:25, η διαφορά έφτασε στο +33 (59-26) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 61-33.

Να τελειώνει να φεύγουμε

Η νοσταλγία για την Αθήνα έπιασε πρόωρα τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η φυσιολογική αλλά μάλλον άνω του επιτρεπτού χαλάρωση επέτρεψε στους Κροάτες να μειώσουν την έκταση της ήττας τους, την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξαντλούσε το rotation δίνοντας χρόνο και στον Αλέξη Κυρίτση. Η διαφορά μειώθηκε στους 18 (64-46), προτού ο Παναθηναϊκός απαντήσει με ένα 8-0 στέλνοντας μήνυμα πως «η πλάκα τελείωσε» στους γηπεδούχους.

Το τελικό 82-61 σφράγισε τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στον Β’ όμιλο της Ευρωλίγκας και τον οδηγεί-με ενδιάμεση στάση τη Δράμα και το σαββατιάτικο ματς με τον ΚΑΟΔ-στο ΟΑΚΑ για τη μονομαχία της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Δεκάλεπτα: 14-24, 22-45, 33-61, 62-81.

ΚΚ Ζάγκρεμπ (Άντροϊτς): Μουλαομέροβιτς 15, Σίμον 5, Κασούν 5, Μέι 23 (9 ριμπ.), Γκάρετ, Ράντσιτς 6, Όζμπολτ 3, Σάριτς 3, Χέιτβελτ 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 10, Λόγκαν 8, Σάτο 13 (7 ριμπ.), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 2 (8 ασίστ), Βουγιούκας 3, Νικ Καλάθης 12 (6 ριμπ.), Κυρίτσης 5, Σμιθ 12, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 8.

Διαιτητές: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία), Μπιριτσίκ (Τουρκία).

* Πριν την έναρξη του αγώνα, οι περίπου 50 εκδρομείς οπαδοί του Παναθηναϊκού τίμησαν τον Στόγιαν Βράνκοβιτς για την προσφορά του στην ομάδα. Στις κερκίδες βρέθηκε και ο… προκάτοχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Λευτέρης Σούμποτιτς, που ήταν προπονητής της ομάδας τη διετία 1998-1999.
  sport.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *