ροή ειδήσεων

Φοβάται την κρίση της ιστορίας ο πρωθυπουργός

Με βαριές κατηγορίες εναντίον της Ν.Δ. για διάλυση της χώρας και την επισήμανση της ανάγκης ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...
« για να αντέξει και να κερδίσει η χώρα τον πόλεμο» εξελίχθηκε χθες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η ομιλία του πρωθυπουργού εν όψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου αλλά και της συνόδου κορυφής της Κυριακής.

"Λογοδοτούμε στην ιστορία, η οποία αν δεν κάνουμε σήμερα το καθήκον μας θα μας κρίνει αμείλικτα...Οφείλουμε ως κοινωνία, ως λαός, αλλά και ως Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας ομάδα εν προκειμένω να αντέξουμε τον πόλεμο αυτό για να κερδίσει η χώρα. Να κερδίσουμε τη χώρα" είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το χαρακτήρισε ως ένα επιχείρημα και ως μια δέσμευση προς τους εταίρους που θα "μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε".

"Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό. Αυτό είναι και πάλι το μεγάλο στοίχημα στις δύο κομβικές ημερομηνίες, αυτή την εβδομάδα...στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο, οφείλουμε και πάλι, με μια φωνή, και ας είμαστε πάλι μόνοι, να δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Ζητήσαμε τη στήριξή σας, ζητάμε και τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά βεβαίως εμείς είμαστε εκείνοι, που θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος αυτής της απόφασης. Και ζητάω τη στήριξή σας, με πλήρη κατανόηση στα προβλήματα που δημιουργούνται. Μια στάση ευθύνης. Να ενισχυθούμε για τη διαπραγμάτευση της Κυριακής" είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή "η λογική του πολιτικού ή προσωπικού κόστους, να υποχωρήσουν μπροστά στο εθνικό συμφέρον"

Ο πρωθυπουργός αφού έκανε μια αναφορά με τις τραγωδίες του νέου ελληνικού έθνους από τη δολοφονία του Καποδίστρια, την πολιτική του Τρικούπη τον εμφύλιο και τους "σωτήρες" όπως είπε "που ήρθαν το '65 και υπονόμευσαν τη δημοκρατία" υπογράμμισε το ρόλο του κόμματός του να μην επιτρέψει να γίνουν και πάλι τα ίδια λάθη κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι "έφυγε αφού διέλυσε και άφησε ανοχύρωτη τη χώρα" θέτοντας παράλληλα το ερώτημα τι είναι πατριωτισμός σήμερα.

"Όμως, θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι σήμερα πατριώτης; Τι είναι πατριωτισμός σήμερα; Πατριώτης είναι αυτός που διπλασίασε το χρέος και τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χρεώσει τις επόμενες γενιές, αλλά και κανείς να μην δανείζει πια τη χώρα μας, κινδυνεύοντας με χρεοκοπία; Ή αυτός που προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα; Είναι πατριωτισμός το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από την ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν και θα κάνουν το καθήκον τους; Διότι εμείς κάνουμε το καθήκον μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν ήταν απαραίτητη η ψήφος Βουλευτών και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα άφηναν να χρεοκοπήσει η χώρα. Αλλά βεβαίως, έχουν αυτή την ευκολία, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις τράπεζες λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης οι τράπεζες να χρηματοδοτούν εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να καταρρεύσουν.

"Σε ό,τι αφορά τις Τράπεζες, ακούμε πολλά. Αλλά δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν, θα έλεγα, εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, και να μην δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν. Και μετά, να έρχονται και να λένε, ότι αν μειώσουμε εμείς το χρέος, το βάρος από τον Ελληνικό λαό, θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Όχι, δεν θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Μπορεί οι θέσεις κάποιων να καταρρεύσουν, οι Τράπεζες θα μείνουν όρθιες, όμως, διότι εμείς θα το εγγυηθούμε".

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τωνδικαστών λέγοντας ότι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι και τους κάλεσε να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια.

"Όπως και οι πολίτες θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια. Αν δεν κάνω λάθος, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους, περισσότερο και από τους Βουλευτές, οι οποίοι Βουλευτές στο κάτω - κάτω επανειλημμένως αρνήθηκαν - και αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος - αυξήσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές. Και τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για «οικονομική κατοχή;». Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους. Και οι δικαστές. Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια". Και εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων των δικαστών που πιστεύουν στο αίσθημα Δικαίου, και όχι στους λίγους, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας".

Ακόμη αναφερόμενος στην σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί την Κυριακή, είπε ότι διακυβεύονται πολλά και επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη καθώς όπως είπε δεν στάθηκε μέχρι τώρα ικανή να αναχαιτίσει την κρίση.

"Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κυριακής, διακυβεύονται πολλά και θα ήθελα να πω δυο λόγια γι' αυτή την ημερομηνία. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο-καμπή. Πετύχαμε τον Ιούλιο σημαντικές αποφάσεις, αποφάσεις που διεκδικήσαμε και πετύχαμε χάρη στην πολύμηνη διαπραγμάτευση και τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Αλλά βεβαίως, έχουν αλλάξει ακόμη περισσότερο σήμερα τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η Ευρώπη δεν στάθηκε μέχρι τώρα ικανή να αναχαιτίσει την κρίση, που πλήττει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και απειλεί πια την ευστάθεια όλης της Ευρωζώνης, όλης της Ευρώπης, αλλά ακόμη και της παγκόσμιας οικονομίας. Και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη. Δυστυχώς, αυτή η αβεβαιότητα αφορά ακόμη και το αν η Σύνοδος θα καταλήξει σε αποφάσεις την Κυριακή. Η δική μας εθνική θέση, με την οποία πορευόμαστε, είναι ότι η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να φτάσει στο να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Αφορά τον Ελληνικό λαό, αφορά όμως πια και τους λαούς της ίδιας της Ευρώπης. Είναι ώρα πια η Ευρώπη να λάβει επιτέλους σοβαρές και αποτελεσματικές αποφάσεις, για να σταματήσει αυτή η κρίση της Ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να έχουμε σιγουριά ή και ανάπτυξη ή και επένδυση, εάν δεν υπάρξει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Αλλιώς, είναι δύσκολο να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, και για την Ευρώπη, και για τη χώρα μας" επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου και τόνισε ότι στρατηγικός στόχος της χώρας είναι μεταξύ άλλων να παραμείνει στο ευρώ.

"Πρώτον, στρατηγική μας απόφαση: είμαστε και παραμένουμε στο ευρώ. Δεύτερον, αφετηρία για ό,τι συζητάμε είναι όλα τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή, η κάλυψη των αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, η διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με επιμήκυνση, περίοδο χάριτος, χαμηλά επιτόκια. Τρίτον. Να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του κάθε Έλληνα. Εδώ, θέλω απλώς να ξέρετε ότι, ενώ το 2009 πληρώναμε τόκους περί τα 12 δις, το 2012 θα πληρώσουμε 18 δις, λόγω των δανείων που σύναψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Καταλαβαίνετε το μέγεθος του βάρους που έχει πια το χρέος καθημερινά για τον Έλληνα πολίτη. Τέταρτον. Παράλληλα, να υπάρχει διασφάλιση της ομαλότητας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Πέμπτον. Μέτρα για τη στήριξη της προσπάθειας για την ανάπτυξη, ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα μας".

enet

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/10/11 23:43

    Ακόμη μια φορά ο ΓΑΠ δείχνει ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Κύριε Πρωθυπουργέ είναι όλη η ΕΛΛΑΔΑ που φωνάζει να φύγετε και όχι μόνο οι ψηφοφόροι σας!!! Καθήκον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και πατριωτισμός, είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σας καταψηφίσουν και να πέσετε!!!!! ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ. Κλείνοντας θα ήθελα να σας δω να οδηγήστε εκεί που σας αξίζει, όχι στο χρονοντούλαπο της εξουσίας αλλά σε ένα δικαστήριο με κατηγορία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/11 00:14

    Ρε αυτος δεν μας ελεγε οτι πρεπει να πληρωσουμε και το τελευταιο ευρω;
    Τωρα που εξασφαλιστηκαν δια του μνημονιου οι γερμανικες τραπεζες ανακαλυψε τα θετικα του κουρεματος;;;;;
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/10/11 01:27

    ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ!!!! ΕΤΣΙ....
    ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΑ....ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/10/11 01:46

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/10/11 10:24

    Οι μαλακες οι ροδιτες που του δωσανε 60% να τα βλεπουν αυτα,θυμαμε που εκαναν πορειες να κανουν το σημα της νικης και να αποκαλουνται και συντροφοι μεταξυ τους που βγαλανε τον ξενοδουλο τον τζεφρυ τωρα να τον λουστειτε αλλα η φαση ειναι πως μας τον κατσατε στο σβερκο και τον λουζομαστε ολοι!Ειδατε χθες αυτη η μουτσουνα ο Νικητιαδης πως τον χειροκροτουσε συνεπαρμενος στην βουλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/10/11 16:15

    Η μουτσούνα ο Νικητιάδης, χα χα χα χα χα χα ΈΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ... όντως φαίνεται να πόνεσαν τα χέρια του, να κοκκίνησαν οι παλάμες του απο τα χειροκροτήματα!!! Παρέδωσαν τη Χώρα στα Ξένα Συμφέροντα. Ντροπή ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/10/11 16:42

    16.15 σαν μουτσουνα αποκριατικη ειναι η σκατοφατσα του,του βγηκανε τα χερια απο το χειροκροτημα μαλλον θελει κανενα καλυτερο υπουργειο ο ασχημομουρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *