ροή ειδήσεων

Δυσκολεύουν την πρόσβαση στα νησιά

Περικοπές σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξετάζεται για κάποια νησιά της χώρας που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τοπικές συνδέσεις ή με πλοία της γραμμής αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε... το επιπλέον κονδύλι που είχε ζητηθεί για τη δρομολογιακή περίοδο του 2012.

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου θα αποφασίσει σχετικά με την παράταση των....
ισχυουσών συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας που λήγουν στις 31/10/2011, καθώς και την προκήρυξη νέου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών για την περίοδο από 01/11/2011 έως 31/10/2012.

Από τις 35 ακτοπλοϊκές γραμμές μεταξύ των οποίων και άγονες, οι 13 ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και οι άλλες 22 στη Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πρόσφατα 8 βουλευτές της ΝΔ σε ανακοίνωσή τους είχαν καταγγείλει ότι ένα κονδύλι 14 εκατ. ευρώ που είχε ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών επρόκειτο να περικοπεί προκειμένου να προσαρμοστεί ο προϋπολογισμός στη δημοσιονομική συγκυρία.

Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών έχουν τονίσει εδώ και καιρό πως αν οι επιδοτήσεις δεν αυξηθούν, θα το σκεφτούν πολύ για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, ενώ δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε αντικατάσταση των ταχύπλοων σύγχρονων επιβατικών πλοίων με παλαιότερα, καθώς το λειτουργικό τους κόστος είναι τεράστιο.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ακτοπλόων είναι η καθυστέρηση που σημειώνεται από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στην καταβολή των επιδοτήσεων. Όπως καταγγέλλουν, μερικές φορές υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων ακόμα 8 μήνες με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ρευστότητας στις εταιρείες καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν πλέον εύκολα δάνεια.

Πρόσφατα μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης, υποστήριξε ότι κάποιες εταιρείες δεν έχουν πάρει ακόμα την εξόφληση της επιδότησης του 2011, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των παρατάσεων στις υπάρχουσες συμβάσεις, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν και τα πιο σημαντικά από αυτά, είναι η αύξηση του πετρελαίου κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.


newscode.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/10/11 21:02

    Ολα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκαστρωμένη.
    η
    οπου φτωχεια και αφραγκία ερχεται η γκρίνια και ενα σωρό άλλα δεινά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *