ροή ειδήσεων

Πάρτι κερδοσκόπων για λίγες ώρες απεργίας

Λίγες ώρες κράτησε τελικά η απεργία στα ΕΛΠΕ, αλλά ήταν αρκετές για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να επωφεληθούν οι κερδοσκόποι...

Το απόγευμα της Τρίτης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, που άρχισε τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο, εξαιρούνται τα ΕΛΠΕ.

"H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ", αναφέρει το Σωματείο.

"Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας".

Πανικόβλητοι στα πρατήρια

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν και μεταδόθηκε η είδηση της απεργίας, πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν στα πρατήρια για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να παρατηρηθούν ελλείψεις στα βενζινάδικα από το πρωί της Τρίτης, αφετέρου να υπάρξουν φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Αρκετοί καταναλωτές πλήρωσαν τη βενζίνη έως και 35 λεπτά ακριβότερα το λίτρο καθώς πολλά πρατήρια ξέμειναν από απλή αμόλυβδη και διέθεταν στους οδηγούς μόνο βενζίνη 100 οκτανίων η τιμή της οποίας κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός των πρατηρίων γινόταν κανονικά από τις εγκαταστάσεις των περισσότερων εταιριών εμπορίας και ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα στην αγορά, ωστόσο ο φόβος της έλλειψης και οι μνήμες από παλαιότερες απεργίες, οδήγησαν σε σκηνές απείρου κάλλους με οδηγούς να διαπληκτίζονται για λίγη βενζίνη.

Πάντως ότι η τροφοδοσία με καύσιμα, τόσο από τα εγχώρια διυλιστήρια όσο και από εισαγωγές θα διακοπεί εφόσον πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει οι τελωνειακοί υπάλληλοι για την ερχόμενη εβδομάδα.

Την επιβολή πλαφόν ετοιμάζει το υπουργείο

Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, πρόκειται να προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια, οι οποίες σήμερα έδειξαν ανοδικές τάσεις.

Ανεξάρτητα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που εκτιμάται από το υπουργείο ότι ευνόησε τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές λόγω της ανησυχίας του κόσμου για ελλείψεις στα καύσιμα και έστειλε τους οδηγούς για εσπευσμένη τροφοδοσία υγρών καυσίμων, το υπουργείο θα προχωρήσει και αύριο σε ελέγχους και αν δει ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται θα επιβάλλει πλαφόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Η σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη από σήμερα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, διαπίστωσαν καπέλο στις τιμές της τάξεως των 5 και 6 λεπτών το λίτρο. Ωστόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια.

Στην περίπτωση που την Τετάρτη δεν διαπιστωθεί αποκλιμάκωση των τιμών, θα τεθεί πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας.

news247


Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/11 22:01

    A RE LAMOGIA POUSTARADES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/10/11 22:12

    a re kargiolides, paizetai me to merokamato mas oloi, evala adika 50 evro, enw 8a mporousa ayta ta lefta na plirwsw ena logariasmo mou avrio, as sto diaolo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/10/11 23:27

    Τι να πεί κανείς,
    για το σημερινό ρεζιλίκι του Ελληναριού με τις ουρές των σταματημένων αυτοκινήτων και του χιλιόμετρου ακόμη μπροστα στα βενζινάδικα, με τους τσακωμούς τύπου "μου μπηκες μπροστά" έτοιμοι πολλοί να έλθουν και στα χέρια για την σειρά προτεραιότητας, με τα μπιτόνια επίσης στο καπώ να ζητάνε να τα φουλάρουνε και αυτά.

    Αθάνατε Ελληνάρα!
    Αξιοθαύμαστο το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/11 00:52

    πιαστε ολοι τα ποδηλατα να δειτε πως πεφτουν οι τιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/10/11 08:55

    to idio ergo sunexeia , eutixos pou den tin patisa , siga na min apergousan h malakes oi pio oikonomimenh kleftes tin agoras pou mazi me tin venzinh sou bazoun kai ligo aera kai grafoun ta litra pio polla , opoios exei sto autokinito upologisth taksidiou 8a to exei katalavei ti paizei me tous kleftes !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/10/11 09:08

    Ενω σε ολους εχουν κοψει μεχρι και τα δωρα εκεινοι θα συνεχισουν να παιρνουν 18 μισθους και εκτος ενιαιου μισθολογιου δηλαδη τα γνωστα 2500-3000€ που επαιρναν. Ετσι λεει μια εφημεριδα που διαβασα. Αυτο ειναι εντελως αντισυνταγματικο για τους υπολοιπους εργαζομενους στο δημοσιο και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/10/11 11:08

    alites...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *