ροή ειδήσεων

Μεγάλη αποκάλυψη με άκρως απόρρητα έγγραφα

Μεγάλη αποκάλυψη με άκρως απόρρητα έγγραφαΤι έχασε η Ελλάδα με τις πιέσεις των ΗΠΑ και τις υποχωρήσεις του Γ. Παπανδρέου;
Σε νέες αποκαλύψεις για το ενεργειακό πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εντολές από την Ουάσιγκτον, αλλά και για τα όσα συζήτησε παρασκηνιακά...
ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με Αμερικανό αξιωματούχο και αφορούσαν στην ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας», παραμερίζοντας τα φλέγοντα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας των γειτόνων, προχωρούν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Κομβικό ρόλο στο αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα κατείχε ο Μάθιου Μπράιζα, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης - Ευρασίας, ο οποίος φρόντισε ώστε το κρίσιμο διάστημα 2007-2009 να γνωρίζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από την ενεργειακή και εξωτερική πολιτική, προκειμένου να προλαβαίνει να παρεμβαίνει και να ματαιώνει οτιδήποτε κινείτο σε διαφορετική ρότα απ’ αυτή των αμερικανικών συμφερόντων.

Πρόθυμος συνεργάτης του ο Αμερικανός πρέσβης εκείνης της περιόδου Ντάνιελ Σπέκχαρντ, επιφορτισμένος με το συντονισμό των συναρμόδιων και την ενημέρωση όλων όσοι χρειαζόταν, όπως αποκαλύπτει το απόρρητο τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη σχετικά τις συναντήσεις του κ. Μπράιζα με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή τον Απρίλιο του 2008.

Στο προηγούμενο τεύχος, τα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει μια σειρά τηλεγραφημάτων ειδικού χειρισμού του κ. Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα οποία ενημέρωνε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα. Ανάμεσά τους ένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτό της 25ης Σεπτεμβρίου 2009, το οποίο συντάχθηκε και απεστάλη στην Ουάσιγκτον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ περιέγραφε το προεκλογικό κλίμα που επικρατούσε στην Αθήνα, προβλέποντας νίκη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα έγραφε στο απόρρητο τηλεγράφημα, ο Αμερικανός διπλωμάτης αισιοδοξούσε ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και υπουργό Εξωτερικών θα άλλαζε σελίδα η ελληνική εξωτερική πολιτική, με βασικά σημεία της τη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους γείτονές της και κυρίως την αλλαγή στη διπλωματία προσέγγισης της Αθήνας με τη Μόσχα.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα για το αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα σε βάρος της Ελλάδας και τη «διαπραγμάτευση» στο Σκοπιανό στο άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιάννη Κορωναίου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

epikaira.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/10/11 16:30

    ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ?ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ....
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΣΑΜΠΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/10/11 21:06

    16.30 κλασικος ξερολας εισαι και βρωμοστομα χωρις λογο!!! ...παρε τα Επικαιρα το σαββατοκυριακο απο το περιπτερο να ενημερωθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/10/11 21:32

    ο GΑΠ μας έχει ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/10/11 22:29

    Tώρα το πήρατε χαμπαρι; 30 χρονια αερα κοπανούσε και εκανε και κανενα τσιγαριλικι αλλα εσεις στο κοσμο σας. Πράγματι μπουρουμε να πουμε οτι ο gap ειναι ενα παρασιτο και ζούσε παρασιτικά ολη την ζωη του πλούσια και ανετα εις βάρος τον κοροΐδων. Τώρα ετοιμαζει το ελικοπτερο για να την κανει ο μεγάλος στοκαστής μας.Eρώτηση κατα που θα παει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *