ροή ειδήσεων

Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες

Διαφωνούν οι ευρωπαίοι ηγέτες με τους τραπεζίτες για το ποσοστό του κουρέματος ενώ η Μέρκελ εκβιάζει οτι θα υπάρξει κανονική χρεοκοπία για την Ελλάδα. Δραματικούς τόνους και απο τον Σαρκοζί με δηλώσεις οτι εαν δεν παρθούν αποφάσεις θα είμαστε κοντά στο τέλος της Ευρωπαικής Ένωσης...


Με τις διαφωνίες που υπάρχουν είναι δύσκολο να βγεί απόφαση σήμερα κάτι που θα σημάνει άγρια επίθεση των αγορών απο αύριο σε όλες τις χώρες που έχουν πρόβλημα!

Μετά το τέλος της συνόδου αργά την νύχτα, θα υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με όλους τους υπουργούς που είναι ήδη standby ώστε να τους ενημερώσει για τις όποιες αποφάσεις.

Το προσχέδιο που έχει πέσει απο το πρωί στο τραπέζι για την Ελλάδα περιλαμβάνει τα εξής:

-) Κούρεμα της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατά 60%. Αυτό σημαίνει κούρεμα περίπου 100ΔΙΣ απο τα 370ΔΙΣ που χρωστάει η Ελλάδα. Έτσι με βάση αυτό το κούρεμα το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020!

-) Αύξηση του προγράμματος δανειοδότησης της ελληνικής οικονομίας στα 130 ΔΙΣ (από τα 109 που είχε συμφωνηθεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου)

-) Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας επιμηκύνεται χρονικά, με παράλληλη αναπροσαρμογή προς τα κάτω των εσόδων που προσδοκάται να εισρεύσουν στα ταμεία. Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει αποκρατικοποιήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 (ενώ η αρχική απόφαση ήταν για υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ.ευρώ μέχρι το 2015),

Φυσικά για να υλοποιηθούν τα παραπάνω μέχρι το 2020 , θα πρέπει να γίνουν και άλλες αιματηρές θυσίες απο τον Ελληνικό λαό. Με λίγα λόγια για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμη, η Ελλάδα θα είναι όμηρος των Τροικανών με άγρια λιτότητα.



tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *