ροή ειδήσεων

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (αντιδήμαρχος Καλλιθέας): Με ενημέρωσε ο κ. Κουσουρνάς πως η θέση δεν είναι οριστική και πρόκειται απλά για μια πρόταση. Θεωρώ ότι υπάρχει πρόχειρος και ανεπαρκής σχεδιασμός...
Αναρωτιέμαι αν κάποιος από αυτούς που πήραν την απόφαση και μετείχε στην σύσκεψη έχει επισκεφτεί τον χώρο. Γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η περιοχή. Ο κόσμος δεν Καλυθιών πλέον δεν έχει ούτε αντοχές, ούτε ανοχές. Απόφάσεις για εμάς χωρίς εμάς δεν θα δεχθούμε από κανέναν. Επρεπε πρώτα να ρωτήσουν την τοπική κοινωνία. Η περιοχή έχει γενικό πολεοδομικό σχέδιο που προβλέπει μόνο κτηνοτροφικές υποδομές. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι προβλέπεται.

Καθημερινά βλέπουμε και βιώνουμε τις κλεψιές και την παραβατικότητα αυτών των ανθρώπων. Ζούνε σε γκέτο και ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να τους ελέγξει. Κανείς σε αυτό το νησί δεν θα τους δεχθεί κοντά τους. Αν θέλουν να τους εντάξουν στο κοινωνικό σύνολο ας τους βάλουν σε κατοικίες στην πόλη και σε όλα τα χωριά.

Να τους πάνε στ’ Απόλλωνα στο χωριό του κ. Χατζηδιάκου να δούμε πως θα αντιδράσουν εκεί οι κάτοικοι. Εμείς είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την κοινωνία μας.

Δεν θα ήθελα να βρίσκεται κανένας στη θέση μου, όχι μόνο για τους ΡΟΜΑ αλλά και για τα κεκτημένα του πρώην δήμου Καλλιθέας. Δεν θα χάσουμε ως Καλυθενοί την υπερηφάνεια μας. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αν εγκριθεί η εγκατάσταση καταυλισμού τσιγγάνων θα παραιτηθώ από χωρικός αντιδήμαρχος και θα ανεξαρτητοποιηθώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ (τέως δήμαρχος Καλλιθέας): Μπράβο στον αντιδήμαρχο που υπηρετεί τον λαό των Καλυθιών. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης μου. Το θέμα είναι σοβαρό για την περιοχή μας και τα παιδιά μας. Ολοι μαζί να μείνουμε ενωμένοι για να μην περάσουν οι σκέψεις του Κουσουρνά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχουμε άλλες τέτοιες καταστάσεις στην περιοχή μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ (δημοτικός σύμβουλος Ροδίων): Χαιρετίζω τον ξεσηκωμό της νεολαίας των Καλυθιών. Ποιος είναι αυτός που έκανε μελέτη και αποφάσισε πως στη ναυαρχίδα του τουρισμού στη Ρόδο πρέπει να δημιουργηθεί καταυλισμός τσιγγάνων; Ο Καλλικράτης αδιαφορεί για τις τοπικές κοινωνίες και τα ισοπεδώνει όλα. Πήραν μία τόσο σοβαρή απόφαση με κουβέντες λίγων λεπτών. Σε μία τουριστική περιοχή είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργείται καταυλισμός τσιγγάνων. Πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση για εμάς χωρίς εμάς. Φωνή λαού, οργή Θεού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ (επικεφαλής μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου): Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αυθαίρετη απόφαση του Κουσουρνά. Είμαι μαζί σας και όταν έρθει η ώρα θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

ΜΟΣΧΗΣ (πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Παστίδας): Συγχαρητήρια στους Καλυθενούς για την αγωνιστικότητά τους. Δεν δεχόμμαστε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με λυπή η απαξίωση του κ. Κουσουρνά προς τους χωρικούς αντιδήμαρχους αφού ανακοίνωσε τις προθέσεις του χωρίς να τους ενημερώσει.

ΖΕΡΒΟΣ (πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Μαριτσών): Αιφνιδιαστήκαμε και εμείς. Δεν έγινε από λάθος όπως λένε κάποιοι. Δεν υπάρχουν λάθη. Οι τσιγγάνοι πρέπει να μοιραστούν για να μην υπάρχουν γκέτο. Για τα Μαριτσά η δημιουργία καταυλισμού στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί αιτία πολέμου. Ολοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ (τοπικός σύμβουλος Καλυθιών): Δεν υπάρχει συζήτηση. Υπάρχει μόνο το ΟΧΙ.

Πάτερ Μιχαλή Κουτσονούρης: Δεν χρειαζόμαστε λόγια. Πορεία στη Ρόδο και κατάληψη του δημαρχείου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα σωθεί το χωριό μας. Μπαίνω μπροστά για την κατάληψη. Θα δώσουμε και τη ψυχή μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (τέως κοινοτάρχης Καλυθιών): Εχει καταλυθεί η δημοκρατία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Λυπάμαι για την επιτροπή που έκανε αυτή την εισήγηση γιατί δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη και στέλνει μικρά παιδιά να ζήσουν πάνω στα βουνά. Εάν δεν μπορεί να παρέμβει ο εισαγγελέας, μπορεί να δώσει τη λύση ο Καλυθενός λαός

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (μελισσόκόμος): Δεν είμαστε ρατσιστές, απλά προσπαθούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Να φύγουν και τα λατομεία που βγάζουν στον αέρα καρκινογόνες ουσίες. Εδώ στις Καλυθιές είχαμε μάθει να κοιμόμαστε με ανοικτές τις πόρτες και τώρα καθημερινά έχουμε κρούσματα κλοπών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ (τέως δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας): Οι τσιγγάνοι κάνουν κατάχρηση δημοκρατίας. Είναι γκάγκστερ και στο καρνάγιο λεηλατούν καθημερινά τους τουρίστες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (λογιστής, ξενοδόχος): Δεν είμαστε πολίτης 5ης κατηγορίας, Θέλουμε καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Ξεσηκωμός

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ (συνταξιούχος): Αντί για τουρίστες πάμε να φέρουμε τσιγγάνους. Μάχη μέχρι θανάτου. Θα χυθεί αίμα μέχρι να δικαιωθούμε/

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΡΤΣΑΚΟΣ (τοπικός σύμβουλος Καλυθιών): Αυτή η δημοτική αρχή δεν υπολογίζει την τοπική κοινωνία. Είναι αδιαπραγμάτευτη η αντίθεσή μας για τη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΡΗΣ (τέως Νομαρχιακός σύμβουλος): Υπάρχει πλήρη απαξίωση της ζωής μας. Διαπιστώνουμε ότι αποφάσεις δυστυχώς έχουν ληφθεί. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν πολιτικό παρά μόνο τον απλό πολίτη των Καλυθιών. Η κοινωνία των Καλυθιών δεν είναι ρατσιστική, είναι ανεχτική. Μόνο με αγώνα θα αποτρέψουμε τις αποφάσεις.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (δημοσιογράφος): Αφού ο δήμαρχος Ροδίων δεν υπολογίζει την τοπική κοινωνία και παίρνει αποφάσεις εναντίον της ακυρώνοντας τις αντιστάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, τότε μέσω του τοπικού συμβουλίου ή επιτροπής αγώνα να κηρυχθεί ανεπιθύμητος για το χωριό μας, όπως και όλοι όσοι ψηφίσουν υπέρ της δημιουργίας καταυλισμού.

kalithies.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/11 09:42

    ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟΥ: Χρονια τωρα τους εχουμε διπλα μας. Ποτε δεν ζητησαμε την μεταστεγαση. Την επιβολη της νομιμης ταξης ζηταμε τοσα χρονια, απο ενα κρατος ευνουχισμενο. Μαλλον ειμαστε εμεις πολιτες οχι πεμπτης, αλλα εκτης κατηγοριας, γιατι δεν εβρασε το αυτι κανενος. Βλεπω τον κυριο Χατζημαρκο να ειναι εκει και να κανει δηλωσεις. Για μας εδω τοσα χρονια τι κανατε; Σαν προεδρος του επιμελητηριου τοτε, πληροφορησατε ποτε τα μελη σας για τις συνεπειες του να δινουν τα μεταλλα στους κατοικους του καταυλισμου (αποφευγω να τους να πω τσιγγανους, γιατι οι πραγματικοι τσιγγανοι ειναι λαος με κουλτουρα.Κανενα δειγμα κουλτουρας δεν ειδαμε τοσα χρονια); Η ευκολη λυση. Εμεις τα εισπνευσαμε. Πηγε η οικοδομη κατα διαβολου, για να λιγοστεψεουν τα υλικα, να παρουμε κι εμεις μια ανασα.

    Καλα κανετε που αντιδρατε εκει περα. Εαν δινατε λιγο απο την ενεργεια της σημερινης αντιδρασης σας προς συμπαρασταση των αιτηματων μας τοσα χρονια, ισως το κρατος υπο την πιεση ολων μας, να ειχε ελεγξει αυτο το τερας που εξεθρεψε.
    Αλλα οσο δεν ειναι εξω απο την αυλη μας το προβλημα, σφυριζουμε αδιαφορα.
    Οι αριστεροι "φιλανθρωποι" που ειναι; Οσο δεν ειναι στα σπιτια τους κοντα, καλα τους προστατευουν.

    Που ειναι το μηχανημα αποφλοιωτης καλωδιων, που φερεται να γορασε η ΔΕΚΡ, και το εβαλε στον προεκλογικο απολογισμο εργου;;

    Μας εμπαιζουνε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/11 17:21

    πες τα χρυσοστομε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *