ροή ειδήσεων

Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής: «Να δώσουμε ακόμη και τα καντήλια…»

Μια δέσμη ρηξικέλευθων προτάσεων έκανε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, κ. Μάριος Μπέγζος, σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στην κρίση και την εκκλησιαστική περιουσία....

Πρώτον, η εκκλησία «άμεσα, να έχει ιδρύματα, όπου μπορούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να βρουν στήριξη…». Δευτερον, ως προς την περιουσία της «το συγκλονιστικό και πραγματικά χρήσιμο είναι να διοχετεύσει στο λαό την περιουσία της.Το έσχατο σημείο και το πιο συμβολικό είναι τα περίφημα καντήλια. Να δώσουμε ακόμη και τα καντήλια…».
Τρίτον,σε σχέση με τους μισθούς των κληρικών είπε οτι «το ελάχιστο εισόδημα ενός ιερέα είναι ο μισθός του από το κράτος, ο οποίος και φορολογείται. Το μεγαλύτερο είναι τα λεγόμενα «τυχερά». Οι δωρεές των πιστών… Αυτές, αν τις αθροίσετε -που είναι και αδήλωτες στην Εφορία-, είναι τα καλύτερα έσοδά του»Και σε ερώτηση – του ραδιοσταθμού «9,84″ – αν μπορεί να στερηθεί το μικρό κομμάτι του μισθού απάντησε:
«Σαφώς. Τα 9/10 της Ορθοδοξίας, σε όλο τον κόσμο, δεν μισθοδοτούνται από το κράτος. Ζουν από τους πιστούς. Άρα, είναι αστείο πράγμα αυτή η αρρωστημένη εμμονή των μισθών των ιερέων». Και σε άλλη ερώτηση – συνέχεια – αν θα ήταν ένα σημαντικό έσοδο για το κράτος, αν έπαυε αυτό το κονδύλι, απάντησε ως εξής: «Πιο πολύ έχει συμβολική σημασία παρά πνευματική, διότι οι κληρικοί της Ελλάδας δεν υπερβαίνουν τους 9.000″.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *