ροή ειδήσεων

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΙΩΝ

Ενδιαφέρει Αγρότες, Βιομηχανίες, Ξενοδόχους και Ιδιώτες που χρησιμοποιούν νερό από γεωτρήσεις και πηγάδια
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
του Γεωλόγου Γιάννη Κυπραίου...
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (από γεωτρήσεις – πηγάδια κ.λπ.)

Μετά από δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνονται όλοι όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού από πηγάδια ή γεωτρήσεις έχουν προθεσμία έως 16/12/2011 για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης άδειας χρήσης νερού (για γεωτρήσεις άδρευσης) και έως 16/06/2012 για τις υπόλοιπες χρήσεις (ύδρευση, βιομηχανία κ.λπ.)

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1440Β/2011) προσδιορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Σε αυτή την περίπτωση εμπίπτουν όλες οι χρήσεις νερού (επιφανειακές ή υπόγειες) όπως ορίζονται στη σχετική απόφαση, που θεμελιώνονται πριν από τις 20-12-2005 και που, είτε δεν έχουν άδεια είτε στην υπάρχουσα άδεια δεν αναφέρεται χρονική διάρκεια, είτε η άδεια έχει λήξει.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Δωδεκανήσου, τηλ. 22413 63170), από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να προμηθεύονται αιτήσεις.

Κατ’ εξαίρεση για την αδειοδότηση υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, αλλά κατά παρέκκλιση θα συντάσσεται μόνο περιβαλλοντική έκθεση από τον ενδιαφερόμενο ή τον τεχνικό εκπρόσωπό του, η οποία θα υποβάλλεται και θα εξετάζεται με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά από την αρμόδια Υπηρεσία Υδάτων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υποβάλουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διότι μετά την παρέλευση των χρονικών περιθωρίων θα επιβάλλονται και θα εισπράττονται πρόστιμα για δύο χρόνια τα οποία, σύμφωνα με την Απόφαση, δεν μπορεί να είναι κατώτερα των 1000 €. Μετά δε και την παρέλευση των δύο χρόνων από τις παραπάνω προθεσμίες δεν θα αποδεικνύεται η ύπαρξη δικαιώματος χρήσης νερού και η υδροληψία θα θεωρείται παράνομη. Στη περίπτωση αυτή, η αρμόδια Υπηρεσία Υδάτων θα υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τη παύση της λειτουργίας της δραστηριότητας. Σε περίπτωση μάλιστα γεώτρησης μπορεί να προβεί στη σφράγιση και τη καταστροφή της.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *