ροή ειδήσεων

Κρατηθείτε, «απολαύστε τον» και… πάρτε τα μέτρα σας

«’Εχουμε τα κλασικά συστήματα ανταλλαγής υπηρεσιών, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν χαμηλά εισοδήματα από την εμπορική οικονομία...
και έχουν πραγματικές ανάγκες, δηλαδή πρέπει να φροντίζουν ηλικιωμένους ή να έχουν κάποιον για τα παιδιά τους ή δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια για αγγλικά ή να πάνε οδοντίατρο.
Άρα, τι κάνουμε σε αυτά τα δίκτυα; Ανταλλάσσουμε υπηρεσίες σε όλες αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Εν δυνάμει, μπορεί να είναι οι πάντες -ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.- και εφόσον έχουμε δυνατότητες χρόνου και δεν έχουμε αρκετά χρήματα, ανταλλάσσουμε μια μονάδα χρόνου με μια υπηρεσία.
«Αν το δίκτυο είναι μικρό και οργανωθεί στο πρώτο στάδιο, αναγκαστικά οι άνθρωποι γνωρίζονται. Αλλά, εάν το δίκτυο είναι μεγάλο -όπως έχουμε την παράδοση στη Γερμανία, την Αργεντινή, Ιταλία και αλλού και λειτουργεί-, δεν χρειάζεται να γνωριζόμαστε και πολύ. Υπάρχει ένας οργανωτικός υπεύθυνος, έχουμε ένα υπολογιστικό δίκτυο, που μετράει και καταγράφει τις μονάδες και δεν χρειάζεται κάτι.
Μπαίνεις στο δίκτυο, προσφέρεις αμοιβαία τις υπηρεσίες -προφανώς γνωρίζεστε, καθώς τις προσφέρετε-, έχεις τη βεβαίωση ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου. Και υπάρχουν εν δυνάμει υπηρεσίες και στο εσωτερικό τους (σ. σ. στα δίκτυα), που συναποφασίζουν οι άνθρωποι τι θα κάνουν και μόλις θεμελιωθεί, μπορεί να ανταλλάσσει και προϊόντα»(Απο τον Αθήνα 984).
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *