ροή ειδήσεων

Lucky: Από τσοπανόσκυλο στη Ρόδο, καναπεδόσκυλο στη Γερμανία

Lucky: Από τσοπανόσκυλο στη Ρόδο, καναπεδόσκυλο στη ΓερμανίαΟ Lucky βρέθηκε από μία φιλόζωη στη Ρόδο, να κάθεται μές στη λεωφόρο, μία βροχερή μέρα του Μαρτίου 2011. Ένα μεγαλόσωμο σκυλί, με κομμένο λουρί-σχοινί στο λαιμό...


Αρχικά δεν μπόρεσε να σταματήσει να το πάρει όμως γυρίζοντας απ τον ίδιο δρόμο, το είδε ακόμα εκεί...Μες στη βροχή, θλιμμένο και χαμένο. Χωρίς δεύτερη σκέψη σταμάτησε το αυτοκίνητο και το έβαλε μέσα.

Μία φιλόζωη που έχει φυσικά πολλά σκυλιά και γάτες στο σπίτι της αλλά και στο μαγαζί της. Δεν είχε ούτε την άνεση χώρου αλλά ούτε και την οικονομική για ένα ακόμα ζώο. Όμως ήλπιζε να βρει τον ιδιοκτήτη.

Μπήκαν αγγελίες, μπήκαν αφίσες σε κτηνιατρεία...Τίποτα. Το μεγάλο τίποτα. Ούτε φυσικά είχε κάποια ταυτότητα ή microchip.

Άρχισαν να μπαίνουν αγγελίες ''χαρίζεται''. Και πάλι τίποτα. Ένα μεγαλόσωμο σκυλί, που στη Ρόδο το βλέπουν μόνο ως κατάλληλο για φύλαξη κοπαδιού ή οικοπέδου, δεν είχε καμία ελπίδα να υιοθετηθεί από οικογένεια, όπου θα είχε σωστή αγάπη και φροντίδα.

Ένα ημίαιμο λυκόσκυλο, που χάθηκε, εγκαταλήφθηκε ή απλώς μεγάλωσε ημί-αδέσποτο; Ποτέ δεν θα μάθουμε πώς ξεκίνησε η τύχη του .... Lucky.

Ο καιρός πέρναγε (οι μήνες για την ακρίβεια) και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Κάποια στιγμή μία φιλική οικογένεια ενδιαφέρθηκε γιατί ''είχαν μεγάλο σπίτι με κήπο''. Η φιλόζωη χάρηκε αρχικά και σκέφτηκε ότι ίσως βρέθηκε η ευτυχία για τον Lucky. Όμως όχι. Σπίτι με κήπο για κάποιους Έλληνες σημαίνει ότι ο σκύλος δεν μπορεί να χαλάσει τα λουλούδια ή να τριγυρνά ελεύθερος. Σημαίνει αλυσίδα και δέσιμο κάτω από το δέντρο. Έτσι κράτησαν τον Λάκι για μία εβδομάδα και φυσικά η φιλόζωη τον πήρε πίσω.

Και ο καιρός και πάλι πέρναγε. Τελευταία ελπίδα, το εξωτερικό. Μέσω γνωστών, βρέθηκε τυχαία μία οικογένεια Γερμανών που είχε υιοθετήσει το σκυλί τους, το πρώτο τους αδέσποτο από τη Ρόδο!!!Είχε φτάσει μάλιστα σε μεγάλη ηλικία και όταν επισκέφθηκαν και πάλι τη Ρόδο, τους επιτέθηκαν κάποια σκυλιά και σκότωσαν το σκυλάκι....Τραγική ειρωνεία.

Έτσι θέλησαν να σώσουν ξανά ένα αδέσποτο από τη Ρόδο, γνωρίζοντας πόσο ανάγκη έχουν.

Και έτσι διάλεξαν τον Lucky. Μπορεί να ακούγεται απλό σε λίγες γραμμές κειμένου όμως για όλο αυτό το ταξίδι, εκτός από όσα είχε ήδη κάνει η κοπέλα (εξετάσεις αίματος, εμβόλια, αποπαρασίτωση, microchip και φυσικά φιλοξενία και τροφή του ζώου τόσο καιρό), χρειάστηκε και κατάλληλο κλουβί για το μέγεθος του. 130 ευρώ το λιγότερο, που δεν περισσεύουν από κανέναν. Και σκεφτείτε ότι παντρευόταν κιόλας! Είχε έξοδα. Κι όμως, τα έδωσε, για χάρη του γλυκού ''Λαλάκη'' της όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά.

Και ενώ περίμενε ''κάπου μέσα στον Οκτώβρη'' τη φίλη της από Γερμανία που θα ερχόταν στη Ρόδο και μετά θα ταξίδευε πίσω μαζί με τον Lucky, θυμήθηκε και την ημερομηνία του γάμου της! 16 Οκτωβρίου ο γάμος (στην Κρήτη) και κάπου εκεί έφευγε και ο Lucky! Επιστρατεύτηκαν φίλοι και γνωστοί, ποιός θα πάρει το κλουβί, ποιός θα μεταφέρει το σκυλί στο αεροδρόμιο κλπ. Άγχος, αγωνία και όλα αυτά...''για ένα σκύλο'' όπως λένε κάποιοι υποτιμητικά.

Και αφού έφτασε ο Lucky στο αεροδρόμιο με τη συνοδό του, έπεσε πάνω στις απεργίες των ελληνάρων......Και ταλαιπωρήθηκε μέσα στο κλουβί του αλλά δεν παραπονιόταν. Ήξερε ότι όλα γίνονται για το καλό του.

Εφυγε ο Lucky για την Γερμανία αλλά κανένα βάρος...δεν έφυγε από την φιλόζωη-νύφη. ''Εφτασε άραγε καλά''; , ''Πότε θα με πάρουν τηλέφωνο;'', ''Θα του αρέσει λες το νέο του σπίτι;'', ''Αχ μου λείπει ήδη''...ήταν μερικές από τις ερωτήσεις της που κάθε τόσο μου ξεφούρνιζε....

Κλαίγοντας στο τηλέφωνο (επιτέλους...) δήλωσε περήφανη: Μου στείλανε φωτό του Lucky!!!!!!! Είναι μέσα στο σπίτι!!!!!! Είναι τόσο χαρούμενος.
Lucky: Από τσοπανόσκυλο στη Ρόδο, καναπεδόσκυλο στη Γερμανία

Lucky: Από τσοπανόσκυλο στη Ρόδο, καναπεδόσκυλο στη Γερμανία
Lucky: Από τσοπανόσκυλο στη Ρόδο, καναπεδόσκυλο στη Γερμανία
Τα δάκρυα της έτρεχαν, από ανακούφιση, χαρά, αγάπη και ναι, μία μικρή δόση περηφάνιας, αφού αυτή τον έσωσε, τον βοήθησε και του βρήκε σπίτι. Και έχει όλο το δικαίωμα να νιώθει περήφανη, όπως κάθε Ελληνας εθελοντής φιλόζωος, που σώζει αδέσποτα.

Αφιερωμένο στη Νικόλ, τον άγγελο των αδέσποτων της Ρόδου.....(Ο Lucky φυσικά δεν είναι το πρώτο σκυλί που έσωσε και του βρήκε σπίτι....!!!)

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/10/11 23:50

    Μπραβο Κοπελα μου, Μακαρι να είμασταν όλοι σαν και εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/10/11 01:48

    Πάρα πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/10/11 07:17

    Να το γυρίσετε και ταινία.
    Να δείχνατε όμως και την ίδια ευαισθησία για για τα δίποδα που δυστυχούν.
    οι φίλοι μας οι γερμανοί που μας βοηθούν παίρνοντας ακόμη και τα τετραπόδα μας.
    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠ'ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/11 07:43

    ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

    ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

    Το γράψατε επί σκοπώ όλα αυτά. Ο συντάχτης δεν ήθελε απλώς να μας δείξει τον πόνο ενός δύστυχου ζώου που ζώα το εγκατέλειψαν. Ήθελε να μας καταδείξει ότι μόνο Γερμανοί ενδιαφέρθηκαν. Θα μπορούσε να γράψει ότι το πήρε ζευγάρι αλλοδαπών, αυτό αποδεικνύεται από το δακρύβρεκτη εικόνα του κείμενο.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ Σ’ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/10/11 09:16

    parte k ton pagalo gia uio8esia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/10/11 10:12

    26/10/11 07:43
    pantou yparxei enas vlakas pou 8a petaksei mia kotsana, PARAPONO to exw na dw mia anarthsh xwris na petaxtei kapoios san kai sena, ous sto diaolo zwo kai sy kai oi upoloipoi kafroi pou petaksate tin mparoufa sas anti na peite ena aplo eytyxws pou uparxoun an8rwpoi ZWA E ZWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/10/11 12:31

    10:12 Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα και δείχνουν επίπεδο.
    Πρέπει να είσαι ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/10/11 22:42

    26/10/11 12:31 NAI RE KARGIOLH EIMAI, RWTA TH MANA SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/10/11 23:04

    χα χα χα πολιτική η ιστορία του λακι επειδη υιοθετηθηκε απο γερμανους; πατε καλα ρε; αν ηταν τουρκοι, θα λεγατε οτι ειναι τουρκικη προπαγανδα!!? ελεος. ελεος. μπραβο κοπελια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *